PENGEÉLES ÉSZT AKARSZ? EDDZ!

A képen - Dr. Kurucz Péter
Lencsevégre kapta, kommentálta Dr. Molnár Gyöngyvér.

Dr. Gyöngyvér Molnár ‎BAJNOKOK csoport, diéta, edzés, receptek, egészséges, fitt életmód: "6. hete csinálom az online bajnokok programot, a férjem 1 hét után magától csatlakozott a programhoz. Ma lencsevégre kaptam az edzését a pincénkben. Mindenkinek ilyen támogató partnert kívánok, mert ez aztán MOTIVÁL"

Péter szakterülete a mikrosebészet, felmerül egy-két kérdés:

"sokszor adódik úgy műtétek folyamán, hogy a karjaimat nem tudom a legergonomikusabb pozícióba tartani a finom, ujjakból kifejtett mozgások kivitelezéséhez, viszont a megerősödött nagyobb karizmok izmok bármilyen pozícióban stabilan tartják a kezem.” /Dr. Kurucz Péter/
07 Pengeles szt akarsz

PENGEÉLES ÉSZT AKARSZ? -EDDZ!

A szellemi munkát kifejezetten támogatja az edzés. Hogyan?

§ jelentős agytérfogat-növekedés figyelhető meg már 6 hónap után

§ több oxigént szállító vérhez jut az agy (szervezetünkben az összes oxigén 20%-át az agy nyeli el)

§ felélénkíti a jókedvhez szükségeges szerotonin- és dopamintermelést, emellett megnöveli az endorfintermelést, azaz agy információ feldolgozó képességét javítja (depressziósoknál lassabb)

§ olyan kognitív képességeket javít, mint a komplex feladatokra való koncentráció, absztrakt gondolkodás és a jövőbeli események megtervezése, és mellette a hosszú távú memóriát is javítja

§ a szénhidrátok legnagyobb részét glükózzá, más néven vércukorrá alakítja a szervezet, mely az egész test, ezáltal az agy fő energiaforrása. Ahhoz, hogy a glükóz bejusson a sejtekbe, az inzulin kíséretére van szüksége. Már egy edzést követően növekszik az inzulinérzékenység.

Legyetek Bajnokok a mindennapokban!