Csökkenő kg-ok, cm-ek, növekvő izomtónus, szárnyaló önbizalom.
Nem ígéretek-TÉNYEK
Nem fiktív emberek-VALÓDIAK.

  • 4. Skype hivatkozás új
  • 3. E-Book hivatkozás új
  • 1. Online Program hivatkozás új
  • 2. Bajnok Edzések hivatkozás új
  • 5. Szakácskönyv hivatkozás új

„Szoptatás alatt ne eddzél, a gyerek egyen, amit akar, ráér lefogyni”

„Szoptatás alatt ne eddzél, a gyerek egyen, amit akar, ráér lefogyni”- és hasonló sztereotípiák. Pontosabban fogalmazva ezek valójában a tájékozatlanságból fakadó kibúvók. A sportolás szoptatásra gyakorolt hatásáról, a szülést követő helyes testedzésről bővebben a Kismama E-bookomban olvashatsz.

15 Szoptats alatt ne edzzl 1Most szeretném esettanulmányokat mutatni Neked. Gracza Ildikó babája másfél éves koráig szoptatott, közben heti 3 óra edzéssel építette fel ezt a kockahasat magának. Ez egy nő önbizalmának rendkívül jót tesz, egyéb élettanilag  pozitív hatásairól pedig elgondolkodhatsz, egyet kiemelve ezekből: az erős törzsizomzatot igenis minden kismamának fel kellene építenie, már csak ha azt az egy faktort nézed, mennyi időt tölt  a karjaidban a babád. Másik vitathatatlan pozitívum pedig a nagyobb gyermekre gyakorolt hatás. Ez itt Ildi kisfia, másfél hónap eredményét láthatod. PÉLDAKÉP. Csupa nagy betűvel. Miért életfontosságú, hogy a gyermeked nemcsak eleget mozogjon, hanem edzésre is  járjon?

Az én lányaim is járnak edzeni, 4 éves koruktól kezdve, a kicsi ahogy betölti a 4. életévét, ott fog lubickolni az uszodában, és vannak kis bajnokaim is, akikkel foglalkozom vagy a csoportos óráim keretén belül, vagy online programomban. Miért érzem ezt küldetésemnek?

Azt biztosan tudjátok, mert már korábban többször írtam, hogy amennyiben az anya terhesen edz, azzal elősegíti a magzat finommechanikai mozgásainak fejlődését.

Az agy tömegének fejlődésének gyorsabb más szervek fejlődéséhez viszonyítva. Az idegek velős hüvelyének kialakulása kb. 2 éves korra befejeződik, viszont 6-8 éves korig nagyon intenzív idegrendszeri fejlődési szakasz figyelhető meg. 14 éves korra az idegpályák kialakulnak.

Miért fontos ez? Mert minél dúsabb egy izomterület beidegzése, annál finomabb  mozgásokra képes. A korán megkezdett, minél intenzívebb edzés egyik legnagyobb előnye tehát a komplex agyműködés.

A megfelelő minőségű edzésmunka elősegíti a testsúly optimalizálását, és a stressz levezetését is. Ha azt akarod, hogy a gyereked jobban teljesítsen, ne sajnáld az idődet arra, hogy elvidd edzeni! Miért?

 Mert gyorsabban tudják a gyerekek azonosítani az ingereket, nő az önbizalmuk és koncentrálóképességük, a fluid intelligenciájuk (új szituációkra reagálás) és csökkenti a hangulatingadozásukat.

Az elhízás és az elhízás okozta betegségek, mint a cukorbetegség, anyagcsere-zavarok a mozgással előzhetőek meg legkönnyebben.

És mégis mi a megfelelő minőségű edzésmunka?

15 Szoptats alatt ne edzzl 2Minden életkorban megvan, mire kell helyezni a hangsúlyt. A törzserősítésnek 7 éves kortól állandóan jelen kell lennie a tréningekben, mert a gerinckörnyéki izmok állandó erősítése nélkül sem kiemelkedő versenyeredményre nem lehet számítani, sem derékfájás nélküli életre.

Az irányváltoztatások, a lassítások, sebességnövelések 12-13 éves korig alakíthatóak igazán.

Az állóképesség 10 éves korig ugrásszerűen növekszik, de a legalkalmasabb idő erre a 12-16 év. Akinek nincs meg gyermekkorában az alapja a későbbi erős terheléshez, az nemigen számíthat arra, hogy később eredményes sportoló lesz.

Erőnövelést elsősorban saját testsúlyos gyakorlatokkal, 1-2 kg-os kis súlyzókkal, kis medicin labdákkal célszerű végeztetni a gyerekekkel.

A fejlődés nagyon egyéni, minden gyerek más és más eset, más és más motivációval, így a terhelést egyénre lebontva kell megtervezni. És nagyon fontos, hogy mivel gyerekekről van szó, lesznek hullámvölgyek, amikből a szülőnek kell kisegítenie a csemetéjét.

Az a nézet, hogy mozog eleget az iskolában, meglehetősen elavultnak tekintendő. Egy gyereknek szüksége van a rendszeres edzésre a stressz levezetése, az immunrendszer erősítése, és a későbbi képességeinek megalapozása érdekében. Vigyük edzeni a gyereket!

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Facebook
Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill
 
How to get bonus http://f.betroll.co.uk/ Betfair