/fényképes referenciák a cikk alján/

KIKNEK TUDUNK SEGÍTENI ELSŐSORBAN ÍGY?

 • orvosoknak-jogászoknak-cégvezetőknek

 • akik valamilyen betegségben szenvednek (eddigi referenciák: Lyme-kór, mozgásszervi megbetegedések, cukorbetegség, szív-és érrendszeri megbetegedések, emésztőszervi megbetegedések, endokrin betegségek-pajzsmirigybetegség, PCOS, idegrendszeri megbetegedés-SM), és emiatt más edző nem vállalja őket, vagy nem érnek el nemhogy átütő eredményeket , de semmilyen eredményt más edzővel. Emellett 2021-ig már majd 20 „bajnok” baba született

 • sportolóknak keresztedzésként

 • és leginkább azoknak, akik a saját életük bajnokai akarnak lenni

Legyél Te a tested mestere, ne csak a régi formádat érd el, … de SOKKAL TÖBBET!

Ne aggódj azon, ha most ezt nem tudod elképzelni. Nem olyan bonyolult, és Te is meg tudod csinálni, mert egyedülálló szakmai gárdánk által kidolgozott, és gyakorlatban bizonyított kész rendszert kapsz a kezedbe. Mindenki meg tudja csinálni.

Emellett 2021-ig már majd 20 „bajnok” baba született,

és számos versenyeredmény /kajak MB cím, karate EB 2. helyezett, UB 222 km ultrafutás, maratonok, félmaratonok/.

CSAK NÉHÁNNY REFERENCIÁT MUTATOK, A FACEBOOK OLDALAMON NAPI RENDSZERESSÉGGEL LÁTHATSZ ÉLŐ BIZONYÍTÉKOKAT , VALÓDI EMBEREKET /nem csak keresztneves ajánlásokat, vagy arcnélküli „referenciákat”, amik vagy igazak, vagy nem/ egészségügyi kihívással

Az orvosom már cukorbetegséget emlegetetett

Tóthné Horváth Eszter:-fél év az egész hátralevő életedért

Eszter európai nagy cég vezetőjeként, állandó derékfájással, fáradtsággal élte mindennapjait, míg aztán döntött. Eredménye: fél év alatt -25 kg. Hadd mutassam be egyik legnagyobb bajnokomat, Tóthné Horváth Esztert, aki 49 évesen lépett arra az útra, ami az egész életét megváltoztatta.

Amikor elvárás a sportos külső

Felsővezetőktől, vállalkozóktól az Origo által közzétett legújabb marketingkutatás szerint már elvárás a sportos külső. Ezt persze nem könnyű megvalósítani, bár van néhány igen motiváló tényező. Szorít a kosztüm, az öltöny? Állandóan enervált vagy?

Csakhogy amikor elkezded tervezni a váltást, akkor rögtön beugrik, hogy a stressz, és az állandó munkavacsorák miatt lehetetlennek tűnik a fogyás, edzeni eljárni nincs idő. És feladod, még mielőtt elkezdenéd. Pedig, ha tudod, hogy változtatnod kell, akkor VÁLTOZTASS!

Nem lesz könnyebb holnap, a jövő hónapban és jövő évben sem! Csak TE leszel egyre rosszabb helyzetben.

És van még egy rossz hírem. Ha Te nem változtatsz, akkor senki sem fog helyetted. Csak Te teheted ezt meg! Ahogy Eszter megtette.

"Azért írok most Neked, mert holnap leszek 50 éves, de fiatalabbnak érzem magam, mint 30 évesen éreztem.

Új életet adtál nekem Bettina, és ezért nagyon hálás vagyok Neked! Sosem felejtem, amikor az első héten azt írtad nekem, hogy a heti 5 edzésen felül a zumbaórák csak rekreációnak számítanak. Én pedig majd belehaltam abba, hogy mosolyogni próbáljak a dolgon! Ma már tényleg csak rekreáció.

Az első héten 200 méter futás után meg kellett állnom, mert mindenem fájt. Most pedig félmaratonra készülök!

De a legszebb az a mosoly, amit a férjemtől kapok minden nap! Nem tud úgy elmenni mellettem, hogy ne simogasson meg!

Nagyon sok ember kérdezi körülöttem, hogy hogyan voltam képes erre ilyen munka mellett. De ma már tudom, hogy ez csakis rajtam múlott!

Persze a Te irányításod alatt. Minden a tervezés és az akaraterő kérdése. "
===================

Miért becsülöm Eszter ennyire, hogy én küldöm el az ő sikertörténetét? Nem azért, mert

európai nagy cég vezetőjeként,

6 hónap alatt elérte ezt az átalakulást,

bár ez is becsülendő.

Az igazi értéke, hogy

folyamatosan motivál másokat

most készül félmaratonra

és közben nem felejtett el nagyszerű ember maradni

 

Pajzsmirigy, puffadás, székrekedés, narancsbőr, száraz bőr 

Dr. Ádám Zsuzsanna jogász jelenleg 56 éves, számtalan egészségügyi kihívással /#pajzsmirigyalulműködés, #puffadás, 8-10 éve #székrekedés #szárazbőr #narancsbőr/ kezdett az életmódváltásba.

A csoportos online edzéssel kezdte, majd innen váltott a személyre szabott programra.

Összefoglalva:

"Betti, te jó ég, úgy szégyellem mert màra természetes lett de elfelejtettem leírni a legnagyobb eredményem magas vérnyomàsom volt de ELMÚLT IGAZOLTAN TELJESEN 56 évesen semmire nem szedek gyógyszert csak vitaminokat ez fontos de kimaradt

Köszönöm, hogy a csapatodba tagja lehetek, tetszenek nagyon a mesterelmés anyagok is"

========================

Részletezve?

"olyan szép a bőröm is hogy ezzel így most elégedett vagyok ,mert FOLYAMATOS LETT A FOGYÁS.Ami még látvànyos nàlam, hogy a csúnya NARANCSBŐR szépen simul ki mindenhol, nem mondom hogy nincs, de làtvànyosan feszesedek mindenhol/ comb, kar, fenék, has főleg ha nyár eleji képeket nézek/ amúgy a bőröm felszíne is szebb lett/ puhàbb/ bàrsonyosabb/.

Így nyár végén én mindig küzdök a SZÁRAZ BŐRREL nagyon, most meg NINCS-

alig hiszem, de így van, és pont ott lakom és fürdök, tehàt nem a víz minősége, hanem a bajnoksàg miatt...

==========================

Étkezés:

mindent pontosan betartok, imàdok sütni, főzni, adagolni, fagyasztani aztàn este készíteni ki a màsnapi csonagokat, vàlogatni, mi legyen, de ami nekem itt a legfontosabb,

hogy a rossz ürítés miatt szedett GYÓGYSZEREKET TELJESEN ELHAGYTAM ÉS VÉGE A SZÉKREKEDÉSNEK kb 8-10 év utàn

erre eddig semmilyen módszerrel nem voltam képes és nem vagyok puffadt,

Sokkal kevesebb adagokat eszek, mint koràbban, és imâdom hogy tényleg NAGYON JÓL ÉRZEM MAGAM

=======================

Edzés:

vannak mára kedvenceim, egyre jobban érzem, mit miért csinàlok, imâdom az új gyakorlatokat, megcsinàlom a napit, de sose birom ki, hogy ne nézzek bele a következőbe, és függő lettem, mert ha az edzés végén úgy érzem jól esne még vmi akkor visszakeresek olyanokat ami nehezebben ment/ nagyon imàdtam/ futok/ nyújtok és rátolok egy kicsit;

A farizom gyakorlatok, kitörések, box edzések hónapokkal gyorsítottàk meg nàlam azt, hogy várjam a futàst, élvezzem és az időt végig tudjam nyomni.

Szóval nekem semmi akadàly, a csalàdom nagyon büszke, segít, ha van kolléga irigy megjegyzése elmondom az út előtted is nyitva, de azon járni csak te tudsz!

Köszönök mindent!

Nagyon hàlâs vagyok" /Dr. Ádám Zsuzsa/

=================================

Volt olyan, mikor csak úgy öledbe hullottak a dolgok, amikért nem dolgoztál meg, nem hajtottál? A lottómilliomosok hány százaléka tudja megtartani a véletlen folytán megszerzett vagyonát?

Az, hogy szenzációs eredményeket látsz 1-3 hónap után, nem azt jelenti, hogy a bajnokaim nem dolgoztak meg kőkeményen érte.

Tudatosság, az a legfontosabb.

Amikor felismered, hogy az életedben vannak bizonyos ismétlődő helyzetek, érzések, mint a túlsúly, rossz lelkiállapot, és nem tudsz belőle egyedül kiszállni, vagy nincs meg a tudásod hozzá, akkor itt az idő, hogy elkezdj ezen tudatosan is dolgozni. Épp ezért az a kérésem, hogy ahogy eldöntötted, hogy belevágunk, kezdj el magadon dolgozni!

A szakmaiságot megkapod tőlem, rendelkezésedre állok, a Bajnok edzésének többi résztvevőjével együtt, de mi nem fogunk megdolgozni helyetted semmiért.

===========================

Jelentkezel, és feljebb lépsz, vagy elszerencsétlenkedsz, mint eddig?

Nem helyettesítjük az orvosi kezelést, feltétel egészségügyi kihívás esetén a kezelőorvossal való folyamatos kontakt. A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd. Minden jog fenntartva.

Amikor KIVESZIK A MÉHEDET, CSONKOLJÁK A MÉHNYAKADAT …minden nő rémálma. Mielőtt leírom, mire számíthatsz a műtét után, hadd mutassak be egy 2 gyermekes édesanyát! Egy példaképet- mert így is lehet.

„2éve volt egy nőgyógyászati műtétem, kivették a méhemet és csonkolták a méhnyakamat. Elkeseredtem, nem éreztem nőnek magam, az evésbe menekültem.

A Bajnokok Edzése visszaadta az ÖNBIZALMAMAT, pedig már azt hittem, sosem leszek csinos és vékony, aztán úgy voltam vele, megpróbálom. Megváltozik az értékrended, állóképességed lesz, és magabiztosságod, ha belevágsz.

Ismét csinosnak és NŐNEK érzem magamat. Szeretnék fitt és EGÉSZSÉGES maradni. És az edzések? A muay thai a kedvencem”.

Schmidt Zsuzsa. Róla nehéz ebben a témakörben írnom. Ha láttad a muay thai edzésrészleteket, meg nem mondanád, hogy nem egy ökölvívó versenyzőt látsz a felvételeken, amikor őt nézed. Amikor beszélsz vele, nehéz elhinned, hogy voltak nehéz napjai, mert mindig életvidám, pörgős, csupa tűz. PÉLDAKÉP.

----------------------------------------------------------------------------------

Méh eltávolítás után:

 • A nők jó része női mivoltuk teljes elvesztését élik meg
 • Méheltávolító műtét után a nők súlyos pszichés válságba, depresszióba esnek
 • A petefészkek megtartása mellett is bizonyítottan korábban jutnak a változás korába
 • Kevesebb pajzsmirigy hormon termelődik (T3)
 • Lelassul az anyagcsere, amely hízáshoz vezethet
 • A csontritkulás folyamata felgyorsulhat
 • 40 %-kal emelkednek a szív és keringési rendszer betegségek
 • 40 %-kal emelkedik a stroke (agyvérzés) kialakulásának esélye
 • 50 %-al megnő az emlőrák kockázta
 • A méh helyén a belek letapadhatnak, összenőhetnek

MIT TEHETSZ MAGADÉRT?

Úgy tűnik, egyedül a testmozgás az, ami mindenképpen mindenkire egyaránt hat, jóval alacsonyabb vérnyomást és szívritmust mutatnak stresszhelyzetben azok, aki edzenek /Blumenthal, Holmes és Roth/.

Számos kutatás rávilágított arra, hogy a testmozgás a stresszel való megküzdés hatásos eszköze, köt. napi 25 perc mozgás a stresszoldás miatt. Persze az egyéb stresszoldási technikák mellett megfelelő táplálkozás is része a megküzdési stratégiának.

 

ÉRDEMES CSINÁLNI A #gyógytorna-t, ÉS AZ ÖNMONITOROZÁST

A leggyakoribb mozgásszervi panaszok a #talpibőnyegyulladás, #csípő -, és #térd problémák a sérvek mellett.

Én mindenkinek beépítek gyógytornát, jógát, nyújtást az edzéstervébe. És akkor érkezik hozzám a kérdés:

MIÉRT VAN AZ ÉN EDZÉSTERVEMBEN GYÓGYTORNA, MIKOR EGÉSZSÉGES VAGYOK?

A gyenge izmot körülvevő izmok kompenzálni fogják annak teljesítményét, átveszik a 2-dlagos izmok a gyenge izom szerepét.

Ez benn van a szálkás és erős testet kurzusban,példákkal illusztrálva, és elmagyarázva, miért fontos, hogy bevonjuk az idegrendszert

megfelelően a munkába. a legfontosabb, hogy megtanítsuk a gyenge izmot aktívnak lenni.

"Végezhetsz guggolásokat egész nap, de ha az izmok nem elég aktívak, akkor csak…guggolsz" /Brian Krabak, a Washingtoni Egyetem sportorvosa/.

A mozgástanulás 1. fázisa: először lassan.

Az alapvetően lassú és kontrollált mozgásokkal az izomrostok összehangolt munkájának a fejlődését segítjük, így azok képesek lesznek a leghatékonyabban megosztani a munkát a legnagyobb terhelés esetén is.

Ez pedig nagyobb hatékonyságot és nagyobb erőt jelent.

Meg kell figyelned az izmot, hogy csak az az egy mit csinál.

Megtanulod az idegrendszeredet rávenni, hogy megfelelő módon kapcsolódjon ahhoz az izomrosthoz.

Ezt teszik azok a látszólag unalmas, lassú gyógytorna gyakorlatok , amiket felírok egészséges bajnokoknak is.

A siker nem azon múlik, hogy ki tud többször, erősebben végrehajtani egy gyakorlatot, hanem a minőségen: mennyire képes az egyes izomrostokat munkára fogni, az idegrendszeredet

mennyire tudod aktiválni.

Azt is kimutatták vizsgálatok, hogy először nem az izom megvastagodása következik be, hanem az idegrendszer fog aktiválódni -ez gyerekeknél annyiira fokozott, hogy az ő edzés hatására bekövetkezett teljesítménynövekedésüket szinte 100%-ig az idegrendszer aktiválódásának tudják be.

=============================

Akinek pedig eleve mozgásszervi panasza van, annak evidens a gyógytorna. Less be a kulisszák mögé!

Dr. Horváth Zsuzsa bajnokom:

Testsúly:

kiinduló 62 kg, csütörtök: 60,5 kg. Nagyon örülök.

Méretek: kar: 28 cm, comb: 47 cm, csípő: 95 cm, has: 77 cm. Méretekben cm-ben mérhető változás nincs, de sokkal tónusosabb lettem.

Edzések:

A naptárazás és a matrica továbbra is nagyon bejön. Nem vagyok egy posztolós típus, de nyugodtan megoszthatod a többiekkel. Azóta egy edzés sem maradt ki.

Múlt héten megvolt a 4 edzés, ezen a héten 2 már és még csak csütörtök van. Emellett kutyasétáltatás, egyéb sétálás, kis torna. Nagyon örülök. Kezdek belejönni.

Sérülés:

nem volt. Hosszú futásnál sem volt semmi. A #talpam sem.

Étrend:

Az étrend is egyre jobban megy. Van már pár kedvenc recept, amit nem lehet megunni. Most már nem puffadok annyira a zöldségektől sem. Az étrend az egész időszakban kb. 70%-os volt. Voltak jobb napok is. Kezd stabil lenni, főzés is egyre jobban megy. Folyadék is megy. Már igénylem a többet, napi min. másfél-két liter.

Szóval úgy tűnik végre kezd beérni ez a sok hét eredménye. Kezdek belejönni. Köszönöm. Nagyon gratulálok a futós sikeredhez. Elképesztő vagy! /ezt Zsuzsa még az #UB után írta nekem/. Betti, te jó ég, úgy szégyellem mert màra természetes lett de elfelejtettem leírni a legnagyobb eredményem magas vérnyomàsom volt de ELMÚLT IGAZOLTAN TELJESEN 56 évesen semmire nem szedek gyógyszert csak vitaminokat ez fontos de kimaradt

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

A futósérülések- #porckopás, és #térdszalagsérülés

Steinacker (1994), Ellis (1995) és Hintermann (1996) kutatásai alapján a leggyakoribb futósérülések a következőképp alakulnak:

Férfiak esetében:

 1. Térdproblémák

 2. Achillesz ín sérülése

 3. Lábfej és sarok sérülése

Nők esetében:

 1. Térdproblémák

 2. Vádli és sípcsont

 3. Csípő és ágyék sérülései

Ugyanakkor kimutatták, hogy a kor nem befolyásolja a sérülések kialakulásának kockázatát. Mielőtt eldöntenéd, hogy a sport káros…a nem sportoló emberek ízületei, szalagjai, és izmai jóval rosszabb állapotban vannak, mint a sportolóké. Csak éppen a sportolók azok, akikről hallasz, ha elvesztik imádott szenvedélyüket.

Évi Zöld-Mendre bajnokom:

„…Az orvos nem engedte a futást. Az első és legfontosabb a türelem.

Megtalálni az alternatívát, amíg újra futhatsz. Ha a sérülés lehetővé teszi, akkor az erősítést. Én sok szalagos erősítést csináltam a kényszerpihenő alatt.

Nehéz elfogadni, hogy felépült valami, és abba kell hagynod, pedig sok sok év után ( 15 év) sikerült fejlődni futásban. Nem tudod használni a térded, így ki van zárva bármilyen intenzív mozgás, amibe úgy jól bele lehet izzadni.

Sokkal nagyobb figyelem kell az újrakezdésnél. Minden lépésre figyeltem nehogy nagyobb kárt okozzak. Csodálatos élmény volt, hogy csak 50%al estem vissza .

Az biztos, aki rendszeresen fut, annak nagyon sok háttermunkát kell végezni ahhoz, hogy a test mindig készen álljon a futásra! Köszönöm Dr Bettina Csábi

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Burn-out miatt kórházból a bajnokaim közé

Virág Ildi: Kérdezted kommentben, h minek is köszönhető ez az eredmény ebben a nehéz időszakban: én azt gondolom, h nálam ez egy hosszabb folyamata eredménye.. szeptemberben a félmaraton alatt/után kerestem a hibát, elemeztem, h miért is nem bírtam az iramot... azután változtattam az edzésekhez való hozzáállásomon... emeltem a súlyokon és még tudatosabban jártam futni, kitoltam a határokat.

Közben volt egy mesterelme ami rávilágított a következetes edzések fontosságára....ezután mégtöbb munkát tettem bele, nem csak fizikailag hanem mentálisan is..  Nagyon akartam a jó eredményt :-))

Időközben elhagytam a húst,  tojáson és halan kívül növényi táplálkozáson vagyok.. sztem ez is hozzájárult a gyorsabb kilóméterhez..

Nehéz egy dolgot kiemelni, mert sok kicsi dolog érett be mostanra.. 

A programban megerősödtem, mint lelkileg, testileg és mentálisan...

A kiégés előtt mindig is ez volt az erősségem, még ha tudásom nem is volt elég,  mindig elértem amit szerettem volna, mert fejben nem volt akadály... ezt most újra éreztem a felkészülés alatt.. persze nehéz volt verseny nélkül, de nem tudtunk rajta változtatni, mentünk tovább az úton és csináltuk a dolgunkat.. 

Sajnos nem sikerült bejutnunk vasárnap az UB-ra nevezéssel, de nem adjuk fel... készülünk rá, van célunk és a legrosszabb esetben a verseny ideje alatt lefutjuk magunknak rajzszám nélkül.. az odavezető út a fontos ahogy a többiek írták is :-)

 

Az edzés rész már sztem mindent elmondott az érzéseimről :-) Annyit hozzátennék még, h nagyon jó volt a mesterelme.. hihetetlen, hogy ki van éhezve mindenki egy megnyíló beszélgetésre, őszinte szavakra, mélységekre. Nagyon jól csinálod amit csinálsz :-))

Köszönöm, hogy vagy nekünk és vigyázz magadra kérlek!

Nyirokdaganat, csípő-boka-térdproblémák, klimax

 

Gabi Tam:

Augusztus elején fejben már elengedtem az UB t, fájt a csípőm, derekam, belső combtövem, és úgy amúgy is minden klimaxos nyűgöm is összejött, ezenkívűl gyógyult nyirokdaganatosként az aktuális kontrollomon sem volt minden teljesen tökéletes, ezek után már teljesen magamba borultam és próba , szerencse alapon rádírtam.

Eltelt 2 hónap, edzettem, tornáztam, futottam, nyújtottam, gyógytornáztam és sok küszködéssel ugyan, de átálltam az általad előírt étkezésre, na ezen azért még mindig kell dolgoznom, de már élvezgetem.

Megvolt az UB, és én minden pillanatát élveztem, imádtam. A számítottnál jóval jobb időt mentem és még plusz energia is maradt bennem. Semmim nem fájt, na jó, izomlázam volt, és most sem fáj semmim. 

Futottam 42 km t  4 részletben. A vihart, esőt is megnyertem,de ez csak dobott a hangulatomon....

IBS, mozgásszervi panaszok, ösztrogéndominancia:

iszonyú nyomás volt rajtam. együtt csinálni egy egyetemi vizsgaidőszakot egy okjs vizsgával...na ezt sem gondoltam, hogy meg lehet csinálni ÉS MEGLETT!!! sikerült a lovasedzői vizsgám és a félévem is. Azért nem volt az okjs sem egyszerű..(20%os bukási arány! mielőtt azt gondolná bárki is, hogy ugyan, azt csak ki kell fizetni...hát nem elég csak kifizetni). Nagyon sokat segített a programod, mert iszonyúan motiváló. Sokat fejlődtem abban, hogy hogyan tervezzem meg előre a napjaimat, a tanulást. A táplálkozásra nagyon figyeltem, hogy lehetőleg ne csússzak el vele nagyon. Ezzel az étrenddel, sokkal jobban fog az agyam és nagyobb teljesítményre vagyok képes. És tényleg!

Egyébként nagyon boldog vagyok hatalmas sikerélményt adott ez az egész és önbizalmat is, amiből nekem nem túl sok van. Ez a program segít kompetenciákat fejleszteni, nemcsak a fogyásról szól. Az egészségemmel is csak annyi volt a baj, hogy folyton megfáztam, de a colitisem továbbra is nyugszik, ami kész csoda!!!

Összességében fogytam is, bár nem sokat, de a párom azt mondja, hogy szép lett a hátam és a csípőm. Tényleg látszik, hogy onnan ment le sok és a gyomromról vagy 3 cm. A steroid miatt sokat híztam hasra, felülre is a gyomromra, és sokkal vékonyabb lett a háj ezen a részen. A hátamon is kezdenek az izmok kirajzolódni. A combomon is kevesebb a narancsbőr, nem olyan gödröcskés a bőr, sokkal simább. A ruhák jobban állnak, az öveket is egy két lyukkal odébb kellett tenni. 

Lassan összeszedem magam, és már terveim vannak a második féléves munkával kapcsolatban, mert júniusban államvizsga. 
Köszönöm a támpontokat és a terveket, amik segítettek a felszínen maradni!”

A csípőm nagyon jól bírja a hosszú futásokat is.

Érdekes, hogy a felsőtestemben és a karomban éreztem egy kis izomlázat a 10* 2 perces gyorsak után másnap, illetve a hosszú futások után is érzem másnap a felsőtestemet. Nem gondoltam volna, hogy ennyire igénybe veszi az egész testet a futás.

Fáradt vagyok, de összességében fáradtságom nincs egyenes arányosságban a megnövekedett teljesítménnyel, sokkal kisebb és ennek nagyon örülök és csodálkozom is rajta, hogy a félmaratoni táv lefutása után két nappal meg tudtam csinálni a 10*2 perces szadi futásokat, néha azt hittem belehalok....de olyan jó érzés volt, sikerült!"

 

Kopkáné Bogi

Porckorongsérv:

4 LÉPÉS A STABIL ÖNBIZALOMHOZ- amerikai bajnokom, Jake példáján keresztül
==================>
Jake porckorongproblémái miatt állandó hátfájdalommal élte mindennapjait. „When dr. Orsolya Gilicze first encouraged me to join Bettina's program, I had to decide what my goals were. Sure, I needed to lose weight (still do), but that wasn't my focus. I really wanted to get back to running. Since my half marathon a few years ago, I stopped running for fear of my back pain coming back.”

Merj belevágni!
Merj élni!

Az biztos, hogy a mindennapokban szükség van önbizalomra.
De honnan lesz önbizalmad?

A hamis, felfújt önbizalom mit sem ér.
Nézzük is meg a 4 lépést, amivel eléred, hogy SZÁRNYALÓ ÖNBIZALMAD legyen!
==============>
A 0. LÉPÉS
==============>
Bizony! Ez az, amin a legtöbb ember elbukik:

 • a „majd holnaptól”,

 • „egyedül is tudom”

 • „nekem úgysem sikerül”

==============>

Ahhoz, hogy eljuss az ÖNBIZALOMhoz, jön 3 lépcsőfok

 1. Döntés – eldönteni, hogy ezt akarom, és megcsinálom.

 1. Új képességek megszerzése –ehhez persze az kell, hogy megbízz másban 100%-ig, ne ötletelgess, ne okoskodj, mert nem véletlen, hogy a tanítód a tanítód, az edződ az edződ, a mentorod a mentorod. A legnagyobb átverés, és a kibúvók legjobb táptalaja, hogy az ember a komfortzónájában maradjon, amikor elhitetik az emberrel:

 • betegségek esetében: „az orvosom ezt írta fel, én nem szedem be, ezek és ezek a tüneteim, Ti mit szoktatok csinálni?”

 • életmódprogramoknál: „Te tudod, mire van szüksége a szervezetednek”, „tapasztald ki”

 • szakmai mentornál: „szerintem nem így van”

Igen, ezeket valóban megengedheted magadnak azok után, ha

 • meggyógyultál

 • ha a zsebedben van minimum egy alap szintű dietetika, edzői tudás, ami nem összekeverendő azzal, hogy 3féle étellel éhezteted magadat, és egyenlőre a hormonrendszered még nem mondta fel a szolgálatot

 • ha már megszerezted a szakvizsgát, vagy azt a vizsgát, ami önálló munkavégzésre jogosít

 1. Önbizalom – igen, ez egy eredmény, mert amikor eléred a kitűzött célt, büszke leszel magadra, és a befektetett munkádra.

„With the help of Bettina's program, my back has slowly strengthened to a point where I can actually run for more than just to catch a train! With the love and support of my wife, I completed a 10K. My goal was to finish, with a stretch goal of under 1:10. I finished at 59:49.” /Jake/

Tedd fel tehát a kérdést...

Vágysz a szárnyaló önbizalomra?

 

Autóbaleset után:

Csiszárné Ördögh Márta:

Sosem hittem el hogy összefüggés van egy törött csont fájás és egy front közeledése között... De amikor egy baleset után fél évvel is van h arra ébredsz h az összes törött bordád úgy fáj, h mozogni alig bírsz... Na akkor állj neki sportolni illetve ha elkezded, sose hagyd abba...

A sport jó. Mindenre. Kikapcsolja az agyad, erőt, energiát ad, és sok mindenen át lendít...

Hiszem, h ennek is köszönhető h a balesetben nem tört el a gerincem, hogy a 2.nap már talpra álltam 5 törött bordával, és egy dobozra csatlakoztatott lyukas tüdővel...

Az időmön még van mit javítani, de ez a 7km már az én lábaimban van, és a reggeli robotmozgásom is oda...

Egy szó mint száz, sportoljatok

Pajzsmirigy alulműködés, IR, bordatörések, térdben ciszta, változókori panaszok, talpi bőnye gyulladás:

SOHA NEM HITTEM VOLNA, HOGY A FOGYÁSHOZ SZINTE EGÉSZ NAP ENNEM KELL! Két hét -1,9 kg és – 20 cm úgy, hogy egész nap finomabbnál finomabb ételeket eszem, a répatorta narancs, kókusz, dió és fahéj illata úgy járja be a konyhát, hogy az nekem készül és bűntudat nélkül ehetek.

Visszagondolva egész biztos kezdődő IR-em is volt, mert azóta egyszer sem tört rám farkas éhség, nagyon jó lett a közérzetem. Emlékszem a bordatörésemkor már a mentőben és később, mikor még csöpögött a baleseti sebészeten az infúzió, már akkor ott tudtam, hogy ez üzenet értékű, nem mehet így tovább. Előző nap a családi Karácsonyon gyakorlatilag éheztem, mert féltem, hogy tovább hízom, másnap pedig olyan éhes lettem, hogy túrórudi és mézes kenyér kombó (kéznél volt, édes volt) szaladt le 11 óra felé és nagyon rossz lett a közérzetem, ezt követően csúsztam teregetés közben az aknába.

Összegzés: Két hét alatt gyakorlatilag az összes PM alulműködéses panaszom eltűnt:

 • Nincs székrekedés (Kb 30 éve szenvedtem ezzel)

 • Nincs fáradékonyság

 • Nincs farkaséhség

 • FOGYOK 😊

Minden olyan csoportból töröltem magam, ami ketozist, IF-et egyéb olyan dolgokat sugall, ami nekem nem volt jó és töretlenül haladok. Jó sokat posztolok, mert nagyon erősít a nyilvánosság ereje.

KÖSZÖNÖM!!!

Kalmár Katalin

Anorexia nervosa, majd bulimia, gyógyszerfüggőség: 

„"Szeretném veled megosztani, azt amit még a családom pár tagján és egy -két barátomon kívül nem tudnak az általában körülöttem lévők.

Én 2013 decemberében egy hónapig pszichiátrián voltam, depresszió, étkezési, és gyógyszeres problémáim végett. Én kértem a segítséget mert tudtam, hogy kezdeti bulimiám van, és ez volt az a pont, amikor rájöttem, hogy segítség kell. Önként mentem be és az ünnepeket is benn töltöttem. Akkor én meghaltam lélekben.

Belenéztem a tükörbe és nem ismertem meg magam, azt a vidám lányt kerestem, aki régen voltam. Rájöttem, ha meg egyszer én oda visszakerülök, akkor már nem jövök ki. Ezért elkezdtem felépíteni magam, ami nagyon nehéz kemény volt. Orvosokkal, terápiákkal egy hónap után kijöttem. (Azóta is járok orvoshoz).

Elhatároztam a kórházban, hogy ha kikerülök, akkor magamért és a gyógyulásomért egy évre kimegyek Kanadába. Azért olyan messze, hogy akármi is van ne tudjak hazajönni gyorsan. Igy három hónapra hogy kijöttem a kórházból, már a repülőn ültem. Egyedül mentem, senkit nem ismertem.

A tüneteim a kórházban valamennyit javultak, de a félelmeim, a magam elméje még mindig a legnagyobb ellenségem volt. Kinn még kb három hónapig vissza-vissza jöttek a falási -hányási rohamok. Elhatároztam, hogy változtatok, mert utáltam magam és sportolni kezdtem. Ez viszont megint nem látott következményeket eredményezett. Belejöttem a sportba és szép lassan belejöttem a nem evésbe, ami még kórházba alakult ki, mert ott a a bulémiás tünetek csitultak, de jöttek az anorexiás tünetek. Majd novemberben dolgozni kezdtem kinn gyorsétteremben. Szóval rengeteg fizikai munka volt. Emellett amikor tudtam elmentem bringával terembe futni kb 1 órát. Reggelire ettem egy zabkását és kb este fél hétig nem mentem haza csak sportoltam majd sétáltam, alig ettem.

Vacsorára ettem salátát két puffasztott rizzsel. Ez oda vezetett, hogy belejöttem a fogyásba és 43 kilót mutatott a mérleg, mikorra a karácsonyi influenzával megküzdve rájöttem, hogy ha nem változtatok és nem eszem, ennyi sport és munka mellett meghalok. Nem volt energiám, nem menstruáltam, a munkát se tudtam rendesen végezni, majdnem kirúgtak, ezért is kezdtem enni. Viszont éheztem. Lassan elkezdtem többet enni a salátára már csirkét mertem tenni. Többet és többször ettem egy nap. Kezdtem visszaszedni kilókat, de az elmém nagyon lefárasztott ebben a küzdelemben, főleg mert imádtam hogy olyan vékony voltam a torz önképem miatt.

Mire tavaly májusban hazaértem, híztam, és erősebben jöttem haza, mint bármikor, mert nem adtam fel. Az orvosom azt mondta nagyon pici százaléka tudta volna abban a beteg állapotban ezt önerőből egy évig visszaesés nélkül megcsinálni.

Szóval nyár óta elkezdtem rohamosan javulni, de tudom és tudtam akkor is , hogy a következő lépés az lesz, az egészségem visszaállítása mellett, hogy a rosszul beidegződött sportolási étkezési szokásaimat átalakítsam.

Igy vagyok most itt, tudtam, hogy hozzád szeretnék beiratkozni, már novemberben, de ennyi idő kellett mentálisan, hogy februárban készen álljak. Nagyon örülök, hogy hozzád fordultam és azt hiszem ez volt a legjobb döntésem, minden félelmem ellenére, hogy készen állok-e erre az újabb mérföldkőre.

Olyan segítséget kapok Tőled és a csoporttól, amire álmomban nem is gondoltam. Érzem, hogy lehet lassan, de biztosan erősödöm és kivirágzom. Hosszú és lassú út vezetett ide, és sokat kell még fejlődnöm, korrigálnom, de nem bánom, mert két és fél év után itt lehetek és nem a korházban.

Ezt azért írtam, meg, hogy tudd, mennyit segít egy olyan emberen is a program, aki nem túlsúly miatt került ide. Köszönöm Neked a türelmed, a biztatást és figyelmed, amit ránk fordítasz. (Ebből a történetemből bármikor beépíthetsz, vagy beidézhetsz tanulságként, csak annyi a kérésem, hogy ebben a kivételes esetben a nevem ne legyen feltüntetve, mert másoknak nem beszélek erről és még nem is szeretné)

Köszönöm és szép napot Neked.

u.i : megnéztem az edzéstervet és alig várom, hogy újra izomlázam legyen "

Ezért fontos, hogy csoportban dolgozzunk, gondolkozzunk, és segítsük egymást, mert a Bajnokok Programja egy eszköz a kezetekben, amivel sok ember életét tehetitek jobbá.”

„Rólam annyit tudni kell hogy 4 éve még alig vártam minden alkalmat, hogy süthessek és jól is sütöttem. Imádtam sütni másoknak. Aztán jött a betegség, kihalt minden belőlem és azóta nem is sütöttem.....Azt hittem ez már örökre kihalt belőle és csak a recepteket fogom nézegetni.... Aztán hát ma megtört a jég és nagyon jó érzés volt. Igaz két hónapja tervezem, de eljött a nap.”

Szóval sikerült sütnöm, ráadásul isteni finomat és alacsony szénhidráttartalmú módon.

Úgy érzem apró, lassú lépésekkel, de töretlenül haladok az úton egy eddiginél boldogabb, kiegyensúlyozottabb énem felé.... Hát ez az igazi csoda

Most nagyon büszke vagyok magamra , mert minden másnap 10 -20 grammal sikerült növeltem a ch bevitelt az elmúlt időszakhoz képest. Ez azt is jelenti, hogy egyik csaló napnál bement a 180 g-ra. a 150 viszont még nincs meg emelt állapotba sem. Ezen nagyon dolgozom és iszonyat eltökélt igyekszem lenni.

Írom minden nap a naplód, igyekszem minden nap a hatékonysági módszereid, halogatás elkerülése, problámakezelés alkalmazni. Január óta nagyon fegyelmezett lettem ebben és nem is engedek. Stressz és pánik helyzetet, a túlevés, majd lelkiismeretfurdalás helyett is sikerült minden nap kezelnem. Azonnal kimentem sétálni és vártam, figyeltem magam. Három nap ezzel ment a délelőtt. És sikerült :) Cselekvések motiváltak és nem egy váratlan helyzetet  sikerült megoldanom, kipiálnom

Gyógyszer tekintetében a most elkezdett csökkentés nagyon komoly stresszt vált ki minden terápia, tudatosítás ellenére, de már egy napra nagyon fokuszálom magam a leírt feladatokhoz és váratlan helyzeteknél azonnal csoportosítom őket nem csak fejben, hanem főleg lekileg is. Feszegetem a határokat négy orvosnál is voltam a héten 1 pszichológus, 1 pszichiáter, körzeti, majd reumatológus,. Megviselt mindez, de ma is azzal zárom a napom, hogy igen ez a jó út és kitartok.

 Frontin anno 2-3 mg is volt Kanadába most is visszajött sajnos nyáron. Jelenleg december óta csökkentett dózuis megy 1,5 mg de ez igy is nagyon sok.

Voltam  a mai napon,  egy az eddigi életem legjobb pszichiáterénél, mert ők is mindig csak hitegetnek és nem tudnak konkrét nyílt dolgot mondani. Nagyon kedves volt, megértő, de tényszerűen elmagyarázta, hogy kell neki egy pár nap, hogy utána kérdezzen a kollégáinál és velük értekezzen. Jelenleg nagyon összetett a két fő problémám (a gyógyszer- és testkép kombináció) esete kezelés szempontjából. Ha van hírem van azonnal meg is írom neked 

Hát jutsz is ma jobban ettem, mint tegnap és sikerült minden stresszforrást hatékonyan megszüntetnem, gyógyszer nélkül természetesen.

Hashimoto, IR

Sziasztok, Kőrösiné Heni vagyok a Slimgastro bloggere és a Bajnokok Életstílus tagja.
Életmódváltásomat két évvel ezelőtt kezdtem, akkor természetesen még csak egy hosszú távú fogyókúra lengett szemeim előtt és kiindulásnak úgy gondolom ez már jó volt.

Jó volt, mert végre letettem a rapid fogyásról, amit számtalanszor végeztem, de mindig jojóba fulladt, végre felfogtam, hogy máshogy kell hozzáfognom.

Ennek hatására eddig 59cm-t fogytam ami kb egy 2 hónapos csecsemő hossza, emellett magas cukor és vérzsír szintem teljesen normalizálódott, pm gyógyszert már nem szedek.

Lyme-kór után..

.Fazekas Tünde: GYŐZELEM-MOTIVÁCIÓ-ÉLET

„ "30 éve élek egy akkoriban 5 évig kezeletlen Lyme-kórral, ami teljesen tönkretette az ízületeimet. Mondhatjuk, hogy erősen mozgáskorlátozottan kerültem kórházba 17 évesen, akkor kaptam az első kezeléseket, ami már eső után köpönyeg volt. A bénulások ugyan helyrejöttek, de állandó maradt a fájdalom, remek idöjáráselőrejelzéssel szolgáltam a környezetemnek.
Az évek alatt sikerült "beszereznem" köszvényt és reumát, ami az előzetes problémára épülve nagy problémákat okozott. Eltiltottak sok mindentől. Mozgástól, kajáktól, semmi eredmény nem volt, csak a szenvedés. Két éve eltiltottak minden mozgástól, még a számítógépes billentyűzete is kihívás volt.

MOTIVÁCIÓ:

Tavasszal a reumatologus azt mondta, hogy max fájdalomcsillapítót tud kiírni életem végéig. Nem kértem. Azt mondta talán nagyon kis terheléssel elkezdhetnék edzeni, hátha elkezd kenőanyagot termelni az ízület. Ekkor kezdtem glüközamint szedni, egy hónapig 3x1 ProEnzit, majd egy hónap szünet. (állítólag így kell) nem nagyon éreztem hatást.

GYŐZELEM:

Nyáron írtam Bettinek, hogy tud-e segíteni, néhány héttel később elkezdtem az online programot. Megemeltük a glükozamint 5 tablettára. Csinálom az edzés, megszűnt minden fájdalom a nagy ízületekben, és megy az edzés. (-9kg, -11cm hasról csípőről)

ÉLET:

Nem fáj a csípőm, korábban éjjel fel kellett kelnem, hogy nyújtsam, hogy tudjak aludni. Nem fájnak már a térdeim, a bokáim... A csuklóm még néha fáj, és van, amit nem bír, illetve az ujjaim nem változtak. de valóban a glükozamin es az edzés csodát tett. Most feledékenység miatt a déli adag kimaradt többször, így napi 4 tablettánál járok, de nem kezdett jobban fájni, lassan visszatérünk a napi normál 3hoz.Mindenkinek javaslom, hogy orvossal való konzultálást ne ugorják át, de van remény mindenkinek."


IR:

Dr. Csamangó Katalin kiválóan összefoglalta -fontos számukra, hogy megmaradjon vitalitásuk, az egészségügyi kockázatokat kiküszöböljék, és hogy a tükör is azt mutassa, amit szeretnének.

„Néhány hónappal ezelőtt, egészen konkrétan a nyári szabadságom után döbbentem rá, hogy a korábbi életvitelemet büntetlenül tovább nem művelhetem. Az elhatározásomnak a hátterében, hogy ennek végetvetek, az esztétikumon kívül két ok is állt.

Az első elég gyakorlatias: a ruháimba nem fértem bele, és ez az évek alatt egyre nagyobb méretű ruhák vételét jelentette. Ez reggelente már napi szinten is kezdett bosszantani, hogy már a legújabbakba sem férek bele, vagy ha igen, abban is elég hervasztóan nézek ki. Az ember eléggé hajlamos hozzászokni a tükörben látottakhoz, és jön a fordított testképzavar, de az esetenként készült fényképeket megnézve mégiscsak elgondolkodtató volt, ilyen szeretnék-e maradni?

A másik azonban a hiúságnál sokkalta fontosabb. Az egészségem forog kockán. A túlsúly maga is betegség, és egy sor egészségügyi probléma okozója, kiváltója lehet.
Annak ellenére, hogy magam is orvos vagyok, csak nehezen döbbentem rá, hogy ezen felül az ún. inzulinrezisztenciában szenvedők táborába tartozhatom, ami a cukorbetegség előszobájának tekinthető. Hasi típusú elhízás, fáradékonyság, stb, mindenki bátran utánaolvashat.
A családomban a 2-es típusú diabetes halmozottan fordul elő, ez is egy intő jel.

Elhatároztam, ez ellen tennem kell. Idáig nem fajulhat a dolog, amennyiben tehetek ellene. Ez az elhatározás az elmúlt években már egy pár alkalommal ugyan megszületett, és esetenként kisebb-nagyobb sikerrel is járt, csak valahogy az idő során a lelkesedés alábbhagyott, elfáradt.. Rövid időn belül rendre zátonyra is futott, és a hosszútávú végeredmény a jojó effektus lett, miután az addigi étkezést, és mozgásszegény életmódot tovább folytattam.

Valahogy most másképp érzem a jelen életmódváltásommal kapcsolatban, amit egyben véglegesnek tekintek. Nem tehetek másként, ha felelősséggel gondolkodok.

Véletlenül akadtam rá Csábi Bettina online távedzés programjára egy ismerősöm
közösségi oldalának idővonalán. Rákérdeztem, majd néhány hét gondolkozás után ( már azt is bánom!) belevágtam. Az eddigi próbálkozásaimnál egyedül voltam, a visszajelzés, az állandó kontroll hiányzott, amelynek fontosságára Bettina rávilágított, és ezt a magam példáján is határozottan érzékelem. Nagyon sokat jelent számomra ez az állandó támogatás, ( a programja egyéb számos erénye mellett) amit szinte kézzelfoghatóan érzek.

A látható változás a képeken szerintem magáért beszél. Emellett az erőnlétem összehasonlíthatatlanul jobb lett, a teherbírásom huszonéves koromban nem volt ilyen, az itt-ott-mindenhol fáj jellegű panaszaimra nem is emlékszem, mikor jelentkeztek utoljára. A végső cél még messze van, de a lelkesedésem nemhogy lanyhulna, hanem szinte hétről-hétre növekszik. Ahogy annak a biztos tudata is, hogy sokat tettem, teszek nap, mint nap az egészségemért.”
Ismered azt a mondást, hogy a körülötted lévő 6 ember átlaga vagy? Szerinted nálunk jó helyre predesztinálnád magadat?

Autoimmun pajzsmirigybetegség

Roberta Miklicz-

#Pajzsmirigyalulműködésed van? Neked írom ezt a posztot.

ÁLMODOZOL, VAGY MEG IS VALÓSÍTOD?

Roberta Miklicz: örömteli hangulatban van.

„Előélet: 38 év, brutto 3 gyerek, multi, (emiatt sok utazás), 2 éve diéta, nem fogytam semmit,csak híztam ekkor derült ki, hogy pm. alulműködésem van. 173 cm/ 70 kg... álom: 62 kg.
----------------------------------------------------------------------------------
EDDIG:
-Volt itt minden, 90 napos, dietetikus étrend... minden . Eredmény: szinte 0.Hogy miért nem jó ha magad diétázol? Egyszerű: vagy salátán és csirkén élsz.... ettől hamar megcsömörlesz, vagy eszed a diétás ételeket, csak éppen fogalmad sincsen, hogy mikor melyiket edd, és ezzel már keresztet is vethetsz a diétának
-1 éve tudom, hogy pm alulműködésem van, és soha sehol nem olvastam, vagy hallottam ( persze lehet, hogy nem jó helyeken olvastam), hogy glutén és laktózmentesen kell étkeznem
- Edzések: amit eddig csináltam, az sétagalopp volt
Na, és most jön a legmegdöbbentőbb rész számomra .... 😊 😊 😊 😊 😊 😊/Roberta Miklicz/”
----------------------------------------------------------------------------
A pajzsmirigy alulműködés az esetek többségében nehezen felismerhető, jelei az izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Jelentkezhet duzzanat, leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett, és a beteg folyton fázik. A testszőrzet megritkul, a memória romlik.

Én tudod, mit mondok?

Ne hátrányként tekintsd ezeket, hanem egy olyan motivációnak, ami miatt jóval könnyebb megtenned az első lépéseket az életmódváltásod során. Aztán a többi megy magától!

GARANTÁLOM, HOGY ÉLVEZNI FOGOD! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Bizonyíték? -Roberta...
----------------------------------------------------------------------------
Roberta Miklicz: MOST

„-Betti ételei fantasztikus gyorsan elkészíthetőek, nem mondja meg senki, hogy most éppen sósat vagy édeset kell ennem ( ez nálam nagyon fontos - hogy viszonylagos szabadságot élvezzek ) , nagyon kevés alapanyagból nagyon sok féle finom dolgot lehet készíteni.


- Edzések: Még ha néha bénázva is, de enyém a siker, hogy megcsináltam!!!! És ez nagyon fontos! Ez visz előre! Ezért állok újból neki!

-Na, és most jön a legmegdöbbentőbb rész számomra : a csapat. SOHA életemben nem gondoltam, hogy ilyen ösztönzőleg tud hatni egy facebookon szervezett csapat ereje. Hogyan tud ennyi jó ember egy helyre kerülni? Mivel mindannyian nap mint nap megküzdjük a saját kis csatáinkat a munkában, gyerekekkel, családdal, nekiállunk edzeni... ami mit ad? Feltölt energiával. Mégpedig azért, mert megelégedettséggel, büszkeséggel, boldogsággal tölt el. És mit ad az ember amikor boldog, büszke? Ugyanezt adja tovább. Odafigyelést, törődést, motivációt, két kedves szót, egy like-ot.... mindegy, hogy mit, de amint ezt átadod, már megy is ez körbe. Én egy nagyon pozitív ember vagyok már jó ideje. Ezzel meg lehet változtatni a világot”
------------------------------------------------------------------------------

R, PCO, pajzsmirigy alulműködés, autoimmun diéta- hogy hangold össze?

1. Bár válaszokért jössz,

==================

az elején én foglak kérdezni. Mindenről, orvosi diagnózis a legkevesebb. A legelején meg akarom tudni, most hogy állsz, milyenek az életkörülményeid, mit tettél eddig magadért?

Meg kell értenem a motivációdat, hiszen az a hajtóerő, ami visz Téged előre.

Van-e egyáltalán motivációd, vagy csak nálunk is csak bele akarsz bújni az áldozat szerepkörbe, hogy valakinek kipanaszkodhasd magadat, és bebizonyíthasd, neked miért nem megy még így sem, hogy mindent tervekben, készen kapsz, mellé oktató anyagokkal.

==================

2. " #IR, #PCO, #pajzsmirigyalulműködés, #autoimmun diéta”-ezt hogy tegyem össze?

==================

IR- diéta: a diéta kifejezetten egyénre szabottan kiszámolt diéta.

Meg kell határozni, hogy mekkora a napi alapanyagcsere szükséglet, hozzáigazítjuk ahhoz, hogy fogynia vagy híznia kell az IR betegnek, mit edz, dolgozik, azaz milyen a napi aktivitása, milyen gyógyszereket szed, átszámítjuk mekkora a kcal szükséglete, és aztán, hogy ezt a kalória mennyiséget mekkora mértékben kell CH bevitelből fedeznie.

A CH bevitelt grammra pontosan meghatározzuk, és ezt osztjuk el napi 6 étkezésre, a gyors és lassú CH-ok arányának figyelembevételével grammra pontosan kiszámolt módon

A pajzsmirigy alulműködés megfelelő szakorvosi kontroll és kezelés mellett tünetmentesíthető, azaz véglegesen nem gyógyítható betegség.

Hasznos a szelén /szelént tartalmazó ételek a tonhal, a borjú, a máj, a rákfélék/, a cink, réz, és vas /gomba, petrezselyemgyökér, és spenót/, omega-3 zsírsavak /halolaj, szardínia, lazac, lenmag, marhahús, szójabab, és garnélarák/, kókuszolaj.

De probiotikumokkal és glutaminnal szintén elősegítheted a gyógyulásodat.

Mit kerülj? Aszpartám, glutén, keresztes virágú virágú zöldségek.

A feldolgozott ételek, mint a kukoricapelyhek, felvágottak, előrecsomagolt levesek, az édességek, normál étolaj, olyan dolgok, amiket ideje elfelejtened, mert gyulladásokat okozhatnak a testedben.

Az autoimmun protokoll elsődleges célja, hogy az étrendből eltávolítsa a gyulladást keltő és toxikus elemeket, illetve a bélrendszert regenerálja.

3. Mi az ötleted arra, hogy napi szinten:

- összeállítsad a fentiek alapján grammra pontosan az étrendedet?

- a betegségeidnek, életmódodnak, edzettségi állapotodnak megfelelő edzéseidet /ami szintén alappillére a tünetmentességnek/?

- stresszkezelési technikákat alkalmazzad?

==================

3. Tudásmegosztás

==================

IR, PCO, pm.alulműködés, autoimmun diéta Szikra Eszter esetében: „ Kedves Bettina , szeretném kiemelni, hogy a rengeteg anyag amit kapok , fantasztikus. Minden információ, segítség megtalálható bennük. Eddig bármilyen kérdésem is lett volna, mindenre találtam választ a facebook csoportban vagy az anyagokban.”

Ingyenes cikkekeinket, videokat, esettanulmányokat Te is felhasználhatod, ezeken túlmutatóan kurzusokkal és E-bookokkal képezzük tagjainkat.

=================

Hogyan tudsz jelentkezni?

==================

A legtöbb életmóddal összefüggő betegségben orvosi előírás az egészséges életmódra váltás. Ehhez nyújt segítséget a Bajnokok Program, viszont minden esetben előzetes feltétel az orvosi diagnózis ismertetése, és a kezelőorvossal való folyamatos kontakt. Semmilyen klinikai vizsgálat nem készült, a program az egészséges életmódra váltást teszi lehetővé, amit orvos előír, viszont a páciens háttértudás nélkül a legtöbb esetben a gyakorlatban nem tud megvalósítani.

Élvezni fogod, nézd meg, miket eszünk!!! /és nemcsak Te, a családod is/

Hashimoto, IR, tejérzékenység,

szoptatás mellett, 3 hónapos babával kezdve

heti 3 óra edzéssel, napi 150 g szénhidráttal

„ 3 hónap -10 kg, és csökkentek a vércukor értékek, illetve a pajzsmirigy értékek, és az autoimmun alulműködésre szedett gyógyszer adag is.” /Haraszti Enikő/

==================

Minden ellened van.

Szeded a gyógyszereket.

Nem igazán tudod, hogyan kellene enned.

Nem igazán tudod, hogyan kellene edzened.

Mindkét betegség szinte velejárója a túlsúly.

===================
Szeretnél változtatni, és elgondolkodsz.

Több akaraterőd lesz?
Több tudásod lesz?
Nem az akaraterőn múlik.
===================
Érdekel, hogy nálunk miért van ennyi sikertörténet?
Vagy önként szívsz továbbra is, kipróbálva mindent,
vagyonokat kidobva

órákat edzve naponta
egyre frusztráltabban
egyre nagyobb súlyfelesleggel,
míg végül végleg fel nem adod?

Milyen segítségre találhatsz nálunk?

GYAKORLATban azonnal alkalmazható elméleti képzésre
GYORSan elkészíthető, több mint 200 receptre épülő menüsorra
GYORS vitalitás, erő-és állóképesség növekedésre az élvezetes, otthon is végezhető edzések miatt

de vigyázat: kicsattanó életenergia várható
„A vitalitásom és teherbíró képességem pedig nőtt, nem is akárhogy”
===================
A bajnokaink nem is rég ott tartottak, ahol Te ma.
Nézegették, gondolkodtak, náluk működne-e az online program.

és ha beleolvastál, akkor csatlakozz mielőbb, mert korlátozott a helyek száma

PCO, pajzsmirigy Dencsné Scheffer Dóra:

„Ahhoz képest ,hogy úgy indultam neki, hátha picit jobbak lesznek a leleteim, már jóval többet szeretnék kihozni ebből az egészből, meg magamból, a leleteim meg nem picit lettek jobbak. Ne olvasd el, tünetmentessé váltál PCOS-ből!

 

Most: doktornő rákérdezett: „Biztos van PCOSem?”

Kiindulás: „A másik doki anno azt mondta, ezeket a petefészkeket csak műtéttel lehet ideig-óráig helyrehozni.”

 

„Ma voltam ultrahangon. Hozzád is úgy jelentkeztem, hogy PCOSem van.

Van is olyan ultrahang felvételem tavaszról, ahol látszik a millió kis ciszta mindkét petefészekben.

 

A mai vizsgálatot egy olyan doktornő csinálta, aki eddig még nem vizsgált és rákérdezett:" Biztos van PCOSem? Mert azt látja az ultrahangon, hogy mindkét petefészek teljesen tiszta."

 

Ősz elején csatlakoztam a programhoz!

 

Kívülről még most kezdenek el meglátszani a változások. Azt eddig is tapasztaltam magamon, hogy teljesen máshogy működik a szervezetem, de hogy ennyire!

 

Emlékszem másik doki anno azt mondta ezeket a petefészkeket csak műtéttel lehet ideig-óráig helyrehozni. Erre tessék! Ez nekem óriási előre lépés!

Nagyon örülök!

Nagyon hálás vagyok Neked!

Köszönettel:

Dencsné Dóra”

BIZTOS, HOGY JÓ LESZ NEKEM IS?
______________________________
Valóban LEFOGYOK ÉN is?
Tényleg használ?
Megéri?
Ez segít?

Ilyen kérdések tucatjait kapom.

Ilyeneket kérdeznek azok is,

akiknek valamelyik bajnokom ajánl engem, azaz élőben látják az eredményeket.
akik látják a referenciákat

akik olvasnak engem, majd egy idő után meghozzák a döntést, hogy megkeressenek.

 

Mit mondjak? Győzködjem?
Mutassak bizonyítékot?

Konkrét példákat?

__________________________
Mindig is voltak és vannak bajnokaim, akik felvállalják a nyilvánosságot, hogy hozzásegíthessenek másokat is ahhoz, hogy egy új életmódkultúrát meghonosítsunk, ahol nem vezetgetve vannak az emberek, és tiltva, hanem tudást kapnak.

Beszélnek arról, hogy mi volt a fő motivációjuk, milyen nehézségeik voltak, hogyan oldottak meg problémákat, mennyivel másabb lett minden. Mint Tóthné Horváth Eszter, aki európai szintű cég vezetőjeként ezt is fontosnak tartja, hogy másoknak segítsen.„Új életet adtál”….

Vagy Tímea Ábel , aki felvállalja betegségét is, hogy a hasonló cipőben járók is tudják, tudnak tenni magukért: „Én csak 4 hete kezdtem, de fogytam 6 kg hála Bettinek, pedig IR- es vagyok.”

Említhetném Streich Ritát is: „2-3 éve kiderült, pajzsmirigyproblémám is van, ami miatt nehéz fogyni. Igyekeztem elfogadni magam. Azóta eltelt 3 hónap. 6 kg simán leolvadt rólam”.

Nem győzködöm senkit, hogy neki fog-e segíteni, mert TE vagy a garancia a sikerre. ______________________________
CANDIDA? -3 hét alatt negatív eredmény. ./Lukács Edit/

HÁTFÁJÁS, FALÁSI ROHAMOK? -Mintha elfújták volna./Lukács Edit/

IBS? -Az étrendnek hála tünetmentes vagyok. /Szilvia Bittermann/

IR, PAJZSMIRIGY, GLUTÉN-ÉS LAKTÓZÉRZÉKENY: „Nagyon úgy néz ki, hogy működik!!!!!!!! ” /Sólyom Viki/

TEHERBEESÉS ELŐTT- Dr. Magyar Katalin, klinikavezető főorvos asszonyunk:

„Szerintem nagyon fontos, hogy a lehető legegészségesebben, optimális testsúllyal essünk teherbe, mert így várható terhesség alatt a legkevesebb szövődmény és a születendő baba jóléte szempontjából is ez a legjobb. Ehhez nyilván egészséges táplálkozás és testmozgás szükséges már a tervezett terhesség előtt is.”

Mi lesz az eredmény, ha VÉGRE ÉLETMÓDOT VÁLTASZ, és mi lesz, ha nem?
Na, ez a TUDATOS GONDOLKODÁS, FELELŐSSÉGVÁLLALÁS.


Ha TE nem teszel magadért, akkor ki teszi meg helyetted?Candida, depresszió, hátfájás…a 4 gyermekes, csodálatos Edit megmutatja, hogy fedezz fel új világot magadnak!

„4 csodálatos,felnőtt gyerekünk van,28-19 évesig.Úgy alakult az életünk,hogy kettő 2015 szeptemberében egyszerre repült ki,a másik kettő már rég nem lakott itthon.Bár tudatosan készültem ,mégis nagyon nehéz volt,azt is mondhatnám depis lettem.Kb 3 hét után úgy döntöttem ez így nem mehet tovább. Választhattam,el kezdem magam kajával,jó filmekkel kényeztetni és ücsöröghetek a rendelőben,orvostól orvosig járva vagy egy másik utat választok.Írtam Bettinának és novembertől indult a program. Azt még le kell írnom,hogy állandó hátfájással küszködtem,és a derekam is el kezdett fájni. Összeszedtem egy nagyon brutál candida fertőzést...így indult a tudatos táplálkozás és mozgás project. Nem mondom,hogy nem voltak nehéz pillanataim,főleg edzés terén,de a változás ami nyomában jár mindent pótol. Megszűnt minden egészségügyi problémám,a hátfájás megszűnéséért külön nagyon hálás vagyok. Candida ügyben 3 hét elteltével teljesen negatív eredményt produkáltam ami meggyőződésem a táplálkozásnak köszönhető.

Nem vagyok örökké fáradt, hatalmas öröm, amikor 1-1 edzést teljesítek. Soha nem gondoltam volna,hogy ilyen rövid idő alatt ilyen eredményt lehet elérni. Fogytam is,nem keveset de nem is ez a lényeg,hanem a változás,megújulás .Nincsenek falási rohamaim(amik korábban voltak) csillapíthatatlan édességvágyam. Sokan megdícsérnek,de tudom, hogy ez mindenkivel így van,aki részt vesz a programban   a drága idősebb néni ismerőseim azért megbeszélték egymás között, hogy lehet beteg vagyok,azért fogytam ennyit.

 

Először azt gondoltam 3 hónapot adok magamnak a végső célig,most meg azt gondolom,nem sietek sehova,ráérek. Még annyit:Minden elismerésem a Tietek,akik kisgyermekek mellett csináljátok nekem elmondhatatlanul könnyebb dolgom van. Engem egy lelkes férj támogat Aki nap mint nap elmondja,hogy ezt ketten hoztuk így össze. És milyen igaza van!

Még annyit Csábi Bettina nagyon jó edző és azt adja amit ígér. Ne habozzatok,vágjatok bele minél előbb nem fogjátok megbánni!!!Hajrá Bajnokok!”

Lukács Edit

Úgy érzed, a betegséged miatt feladod? Hová jutsz el 5 év múlva?

ANOREXIA NERVOSA: „Aztán jött a betegség, kihalt minden belőlem és azóta nem is sütöttem.....Azt hittem ez már örökre kihalt belőle és csak a recepteket fogom nézegetni.... Aztán hát ma megtört a jég és nagyon jó érzés volt. Igaz két hónapja tervezem, de eljött a nap. Úgy érzem apró, lassú lépésekkel, de töretlenül haladok az úton egy eddiginél boldogabb, kiegyensúlyozottabb énem felé.... Hát ez az igazi csoda” Kis-Horváth Katalin

PAJZSMIRIGY PROBLÉMÁK: „Már azt hittem a pajzsmirigy problémám miatt soha nem leszek 85 kg alatt. Várom a további eredményeket.” Nagy Edit:

SAROKFÁJDALOM:: „Ami csak most tűnt fel a héten, hogy szinte nem is fáj már a talpélem és a sarkam. Ez a fájdalom nálam a terhesség utolsó harmadában kezdődött és azóta megmaradt. Reggelente az első felállásnál fájt a legjobban, aztán napközben szépen lassan hozzászoktam, hogy fáj. A héten jöttem rá, hogy valami nem stimmel, reggel, mikor felkelek, nem tornáztatom meg a lábam, nem akarok összeesni a fájdalomtól míg kiérek a konyhába, csak felkelek és megyek.” Barna Mariann

Az online programom beszámolóiból csemegéztem neked. Ilyenkor felmerül bennem, hogy amit ma megteszel, hová visz el Téged?

Amit MOST. AZONNAL. MEGTESZEL.

IR:

*„2 kg híjan megvan a -20 kg, az inzulinom és a cukrom is rendben van. Az én példám egy tökéletes példa arra, hogy napi 10-12 óra munka mellett is be lehet építeni a mozgást. IR-esként egy nehezebb úton vagyok, de nem adom fel és haladok tovább a cél felé, bízom benne, hogy ezzel inspirálva másokat.”

A legtöbb betegségben orvosi előírás az egészséges életmódra váltás, a tünetek visszaszoríthatók, a szövődmények megelőzhetők a megfelelő életmód és szükség esetén gyógyszeres terápia együttes alkalmazásával.

Soha nem értettem, egyszerűbb egy problémával együtt élni, mint elkezdeni dolgozni rajta.

IR: „Hasi típusú elhízás, fáradékonyság, stb, a családomban a 2-es típusú diabetes halmozottan fordul elő, ez is egy intő jel. Valahogy most másképp érzem a jelen életmódváltásommal kapcsolatban, amit egyben VÉGLEGESnek tekintek. Nem tehetek másként, ha felelősséggel gondolkodok” /Dr. Csamangó Katalin/

Mi lesz az eredmény, ha VÉGRE ÉLETMÓDOT VÁLTASZ, és mi lesz, ha nem?
Na, ez a TUDATOS GONDOLKODÁS, FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Emlékeztek az ANOREXIA NERVOSAban szenvedő lányra?-a Bajnokok Program másik oldala, amikor az éheztetés és táplálkozási zavar ellen harcolunk

Amikor útmutatásként megosztotta a történetét, hogy igenis érdemes küzdeni, harcolni, rengeteg üzenetben kérték, hogy adjam meg elérhetőségét annak a lánynak, aki megjárta a poklok poklát hánytatással, éheztetéssel, kórházi kezeléssel. Kétségbeesetten kérték. Nos, most itt van, de az a kérésem, ha bárkinek kérdése van, itt tegye fel, az a poszt alatt, és ne privát üzenetek százai kezdjenek el ömleni felé. Igen, Kis-Horváth Katalin bebizonyította, és folyamatosan bizonyítja is saját erejét, kitartását. Íme az ő sikersztorija:

1. Miért jelentkeztél a Bajnokok életmód programba?

Azért jelentkeztem, mert tudtam, hogy itt az ideje, hogy a jövőm és az egészségem miatt, elsajátítsak egy olyan életformát, ahol a sport és a kiegyensúlyozott, tudatos táplálkozás összhangban van.
Sajnos a korábbi évek túledzettsége és folyamatos éheztetés miatt kizsigereltem a szervezetem. Ennek következtében a szervezetem finoman szólva megadta magát, megutáltam a sportolást és az állandó éheztetést is. Ezen változtatni akartam és beiratkoztam a Bajnokok életmód programba. Tudtam, hogy ez a legjobb döntés, amit tehetek. A program hitelességen alapszik, bizonyítva ezt a hétköznapi emberek csodás átváltozásival, gyógyulásaival.

A döntésemhez Dr Csábi Bettina neve, az általa kidolgozott program, sportolói eredményei, és családanyai sikerei számomra garancia volt, hogy a legjobb helyre kerülök.

Milyen célt tűztél ki magadnak, és hol tartasz most ahhoz képest?

Célom volt, hogy visszaszerezzem a motivációm és örömöm a sporthoz. Helyre álljon az ételekhez való viszonyom és egy egészséges, energikus testben megújulhassak.
Az ételek, receptek maga a kánaán, ahol változatosan és finomakat ehetek. A korábbi rossz berögződésim az ételekhez kezdenek fokozatosan és biztosan eltűnni. Még itt sok a tenni valóm, de az elmúlt alig három hónap változásai, eddig soha nem tapasztalt falakat döntöttek le.

Összességében sokkal energikusabb, kiegyensúlyozottabb vagyok testileg, lelkileg is. A csoport hihetetlen motivációt ad. Bettina útmutatásai, szakmai hozzáállása röviden megfogalmazva -professzionális.

Élvezem az itthonról végezhető változatos edzéseket.
Megnőtt az önbizalmam és ennek köszönhetően az élet minden területén pozitív változások indultak el. Olyan érzés, mint amikor Forrest Gumpról leesnek a lábmerevítők és elkezd futni szabadon , úgy ahogy eddig még soha.

2. Mi volt számodra a legkönnyebb, illetve a legnehezebb része a programnak?

A legkönnyebb az edzések elsajátítása és a motivációm visszaszerzése a sporthoz volt. Ebben a csoport és Bettina szuper edzésterve és bíztatása nagyon meghozta a kívánt eredményt.
A legnehezebb, hogy a rossz étkezési szokásaimon változtassak. Az ételektől s magatál az evéstől való félelmeimtől megszabaduljak és végleg múlt időben beszélhessek erről a tanulságos, de igen kemény időszakról.

3. Hogy érzed most? Bajnok lettél? Legyőzted önmagad?

A saját bajnoki énem eléréséhez még tennem kell.
Bajnok vagyok abban, hogy minden félelmem ellenére elkezdtem a programot, sok mindenben legyőztem önmagam, és sok falat ledöntöttem.
Bajnok vagyok, mert elindultam az úton, belevágtam és tudom elérem mindazt, amit kitűztem.

4. Mit üzennél a téged olvasóknak?

Mindenki lehet a saját élete Bajnoka. Nem kell hozzá különleges szuperhősnek születnünk, hogy elérjük az álmainkat. Ehhez nem kell más, csak venni egy nagy levegőt és belevágni egy csodálatos utazásba. Bajnokok program részesévé válni nem elérhetetlen, de amit kaphatunk tőle az felbecsülhetetlen és az maga az ÉLET .

Ne felejtsétek el, az orvossal való együttműködés kihagyhatatlan, de nektek magatoknak is kell tenni a tünetmentességért!

BAJNOKOK TIPPJE- amiket ha naponta követsz, napi sikerszokásokat alakítasz ki

§ Csodák nincsenek-ebben ne is reménykedjél! Neked is mindent meg kell tenned az eredmény érdekében! Ha abban bízol, hogy majd mások meggyógyítanak, vagy napi 3-szori turmix /általában sima fehérjepor/ fogyasztásával tartósan lefogysz, károsodás nélkül, akkor kezdjél el gondolkozni, és végre vedd elő a józan paraszti eszedet!


Tehát Te döntesz! Javulás, vagy betegség?

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

A NETRŐL SZERZETT „IGAZSÁGOK” ÁRA

„a netről szedett fogyókúrás ötletekkel, tanácsokkal csak még nagyobb bajt csináltam.

-A szülés után ismeretlen eredetű szédüléseim, hangulatingadozásaim voltak. Nem ismertem már magamra a gyerekekkel és a párommal is egyre türelmetlenebb voltam, szédülés...

-a koleszterinem jóval a felső referencia érték fölé (5,7) emelkedett, 6.9-re.

§ A DÖNTÉS

Elhatároztam, hogy változtatok. Változtatok, mert:

- szeretném a gyerekeimet felnőni látni és szerettem volna, ha a párom akit nagyon szeretek, büszke lenne rám. Szerettem volna újra az a nő lenni akit megismert.

-minden álmom az, hogy egészséges legyen és úgy nyúlhasson be a szekrénybe ruháért, hogy ne kelljen aggódnia azon, ez se jó meg az se jó. És ha elmegyek egy nadrágot venni, ne küldjön el azzal a "kedves" eladó, hogy nézzek inkább be a Lady Molettibe vagy az XXXL-be.

§ EREDMÉNYEK

Szuperül érzem magam,

-a combom nem olyan narancsbőrős

- lendületesebb vagyok, és nem akarok aludni léptem nyomon. Mert a program előtt hiába volt meg a napi két kávé, állandóan aludtam volna és aludtam is amikor tudtam. De így elmaradtak a háztartási dolgok, állandóan elúsztam a teendőkkel. Most meg még a házimunka mellett edzésre is jut időm. Nem érdekes??

§ BANOKOK TIPPJE:

"Lehet, hogy nem könnyű az élet, de Isten a legnehezebb csatákat mindig a legjobb harcosainak adja!" Köszönöm, hogy a csoport tagja lehetek és örülök, hogy Bettit választottam segítségül életem újraformálásánál!”

Tehát lényeg a lényeg, összegezve:

§Ha pontos tervet kapsz, és nem alternativákat, az tuti bukta, mert egy ideig-óráig működő, magadra erőltetett kényszerzubbonyba bújsz

§Ha lemásolsz a netről, szomszédasszonyról egy diétát, elkapáltad magadat, mert más a szervezeted szükséglete, a napi életritmusod, igénybevételed, egészségi állapotod nagy valószínűséggel.

MEGOLDÁS:
ismerd meg a saját szervezeted működését!Klinikai vizsgálat nem készült, nem helyettesítjük az orvosi kezelést, mi az életmódhoz nyújtunk segítséget.