• 10-szeres profi –és sokszoros amatőr küzdősport világbajnok, ultrafutó edző

  • 3 másik edző /köztük EB 2. helyezett/

  • klinikavezető főorvos,

  • jóga mester

  • diétás mesterszakács élelmezésvezető

   

plusz extra: a bajnokaink átlag 80%-a maga is orvos.

TÓTHNÉ HORVÁTH ESZTER a Move & Walk Intézet tulajdonosa, vezetője 400 alkalmazottal, Svédország, #bajnokokprogramja : tünetmentes, -25 kg, élsportolói izomzat : „Súlyom és persze lustaságom következtében már fájdalmaim lettek a csípőmben, lábamban. Alvászavarom, az állandó stressz következtében teljesen kimerültem. Az orvosom már a diabetest emlegette. Lefogytam 25 kilót. 44-es ruhákról áttértem a 36-osra. Lefutottam a félmaratont. Önmagad miatt döntsd el, hogy csinálod a programot és ne más kedvéért. Ha eldöntötted, akkor csináld. Csináld minden pontját úgy, ahogy az elő van írva.”

DR. MOLNÁR GYÖNGYVÉR – érsebész főorvos , félmaratonista, tünetmentes, -16 kg „Alapbetegségeim: IR, PCO, Hypothyreosis. A program kezdetekor szoptattam, 5 hónappal voltam császármetszés és 2 hónappal vakbélműtét után

Érsebészként: A végtagok kollaterális keringése (oldalágakon keresztüli) rendkívül jól megerősödik a rendszeres sporttól, legyen szó akár csak rendszeres sétáról. Ezzel önmagában az érsebészeti betegek a verőérbetegségek bizonyos fázisaiban javítani tudnak az állapotukon. 

A rendszeres edzéssel és tudatos étrenddel többek közt a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a cukorbetegség rizikóját csökkenthetjük. 

Következmény még a lelki harmónia, a jó hangulat, amihez hozzájárul a kiegyensúlyozott vércukorszint, a megfelelően működő pajzsmirigy, és a sport közben felszabaduló “boldogsághormonok”. 

Szubjektíven: 

A megfelelő edzés és étrend csinos külalakot, magabiztos kisugárzást eredményez. Növekszik az állóképesség, javulnak az alvászavarok, a stressz tűrőképesség.

A végrehajtásához szükséges fegyelem, szervezettség és kitartás pedig pozitív személyiségfejlődést okoz.  

Ennek az attitűdnek pedig szerintem az élet akármelyik területén hasznát veszi az ember

FAZEKAS TÜNDE – Svéd Move & Walk Intézet részlegvezetője, szinte mozgásképtelen állapotból #bajnokokprogramja :10 km, -15 kg

30 éve élek egy akkoriban 5 évig kezeletlen Lyme-kórral, ami teljesen tönkretette az ízületeimet. Mondhatjuk, hogy erősen mozgáskorlátozottan kerültem kórházba 17 évesen, akkor kaptam az első kezeléseket, ami már eső után köpönyeg volt. A bénulások ugyan helyrejöttek, de állandó maradt a fájdalom, remek időjárás előrejelzéssel szolgáltam a környezetemnek. Az évek alatt sikerült "beszereznem" köszvényt és reumát, ami az előzetes problémára épülve nagy problémákat okozott. Eltiltottak sok mindentől. Mozgástól, kajáktól, semmi eredmény nem volt, csak a szenvedés. Két éve eltiltottak minden mozgástól, még a számítógépes billentyűzete is kihívás volt.

Az orvosok azt mondták, életem végéig maximum fájdalomcsilllapítót tudnak felírni.

Két hónap után megszűntek a fájdalmak a nagyízületekben és 6 ujjamban. 8 hét után CSAK 4 ujjam fájt. Összehasonlítva a korábbi „összes ízületemben fogfájás”- hoz képest már bőven elégedett voltam. Újra magassarkút tudtam felvenni. Korábban le kellett cserélnem az összes cipőmet olyanra, ami tompítja az „ütközést” hogy ne fájjon annyira minden lépés.

3 hét múlva 42 leszek, és a legjobb formámban vagyok. Szépnek érzem magam, lendületesnek, energiadúsnak. Imádom ezt az érzést.”

DR. KURUCZ PÉTER: részlegvezető agysebész főorvos, asztofotós, #bajnokokprogramja: maratonista:

Az elmúlt hónapok szakmailag meglehetősen izgalmasan teltek, amihez a Bajnokok Program nagy segítséget nyújtott.A klinikánkon jelenleg egy régi-új műtéti megoldást kezdtünk el meghonosítani a vezetésemmel.Stroke-veszélyeztetett betegek fejbőr artériáit rávarrjuk az agy felszínének apró kis ereire, javítva ezzel a sérült keringést.Ez egy kb. 6-7 órás műtét, ahol 1mm-nel kisebb ereket kell megvarrni mikroszkóp alatt, a hajszálnál is vékonyabb fonalakkal.Megfeszített koncentráció hosszú órákon keresztül, nagy felelősség, és persze higgadtság is kell, mivel a legkisebb nyugtalanság/remegés lehetetlenné teszi a műtét elvégzését. Az első ilyen eset fantasztikusan jól sikerült. A felkészülés során sokat nyúltam vissza a skype konferenciákon/írasos formában közzétett anyagaidhoz, hogy “mentálisan”  a lehető legjobban keszüljek fel a beavatkozásra.

GYARMATI CSILLA: vállalkozó, 3 gyermekes édesanya . #bajnokokprogramja: kajak magyar bajnok, csapat ezüstérem, félmaratonista,3. baba már a programban fogant, új szakma a Mesterelmék által: „a szülinapomra adtam magamnak ajándékba ezt a programot. Mert állandóan fáradt és álmos voltam, fájt a derekam, a nyakam, stb. Rossz érzés volt, hogy még csak 41 éves vagyok, de már kínlódás felkelni reggelente. kismamaként is megtapasztalhattam, hogy mit tud adni a Bajnokok program. Gyakorlatilag panaszmentes 9 hónapot kaptam. Az egész versenyzés ötlete a Mesterelmével jött, és az új szakma is, a honalpszerkesztés”

UTASI PÉTER : 3 gyermekes édesapa ,programozó #bajnokokprogramja: többszörös maratonista, vérnyomáscsökkentő gyógyszer elhagyása, -sok kg. „Régen nem csináltam erősítő edzéseket, mert nem tudtam hogyan tudnám úgy csinálni, hogy a futásomat segítsem vele. A programba való belépéssel ez a probléma azonnal megoldódott, végre nem volt hiányérzetem a felkészülés során. Régen telente sokkal jobban éreztem a terhelést és a térdemet is többször fájlaltam, ami egyébként az egyenlőtlen terhelésnek és a túl nagy terhelésnek is volt köszönhető. Mentem ugyanúgy, mert a maraton nagyon motivált, de éreztem, hogy ennél több kell a fejlődéshez.


A programod által rengeteget tanultam, erősödtem és fejlődtem is. Eleinte csak hittem abban, hogy működni fog, de most már tudom is. Nagyon más úgy készülni, hogy tudod, hogy sikerülni fog és eléred a célod, csak követned kell a lépéseket”

Dr. Bálint Péter: 3 gyermekes édesapa, traumatolgus, #bajnokokprogramja: -10 kg, Korinthosz csapat ezüstérem feleségével /aznap volt 6 hónapos a babájuk/ „Ha nem kell döntést hozz minden egyes alkalommal, hogy menj-e futni, vagy a konditerembe, akkor nyert ügyed van. Nem kell "rászánnod magad", hanem a része lesz az életednek, meghoztad a döntést, többet nem kell foglalkozni vele. Máshogy igazából nem is tudod csinálni - de nem is akarod. Ezt hívják életmódnak.”

Továbbiak a referenciák alatt…

Dr. Kiss Róbert jogtanácsos
„Nem versenyzők, hanem átlagemberek, nem csak a verseny napján csúcsformában, hanem élethossziglan….hogy érhető el? Egyszerűen. El kell kötelezni magadat ez az életstílus mellett”
Érdekel
Dr. Kurucz Péter, Stuttgarti Idegsebészeti Klinikán az agyi ér- és koponyaalapi osztály részlegvezető főorvosa:
„Ez a Program, ami személyre szabott online edzésterveket, táplálkozási -és életviteli tanácsokat jelent, teljesen átalakította a szűk és tágabb környezetem is"
Érdekel
Dr. Csábi Bettina jogász, 10-szeres profi-sokszoros amatőr küzdőport világbajnok, UB 10. helyezett ultrafutó:
„Család- hivatás- életmód háromszögében képesnek lenni az optimális teljesítményt kifejteni téthelyzetben is…ez ad tökéletes egyensúlyt, nem a langyos állóvíz”
Érdekel