Csökkenő kg-ok, cm-ek, növekvő izomtónus, szárnyaló önbizalom.
Nem ígéretek-TÉNYEK
Nem fiktív emberek-VALÓDIAK.

  • szakacskonyv
  • skype
  • Online
  • e-book
  • bajnokok-edzese

Receptek

317. Bajai halászlénk

Ez a halászlé meleget ad a szívünkben. A nagybátyám, anyu, és a párom-mindenki más és más ízűre főzte. De nekünk mind másért és másért volt finom.

Hozzávalók: 3 kg ponty, 3 nagy fej hagyma, 3 evőkanál paradicsomlé, 3 evőkanál törött paprika, 3 db halászlékocka, 1 kávéskanál kurkuma, 4-5 db cseresznyepaprika, 2 paradicsom.

317. Bajai halszlnkA 3 kg pontyot megtisztítjuk, tisztítás után a kopoltyúlemezeket eltávolítjuk. A fejét úgy vágjuk le, hogy 1 ujjnyi gallért hagyunk rajta. Ezután a fejet hosszában kettévágjuk és eltávolítjuk belőle az örlőfogat („méregfogat„). A halat beirdaljuk (6-8 mm), majd kb. 2 ujjnyi szeletekre összevágjuk, és besózzuk. Ezt követően fontos, hogy 3-4 órát hűtőben állni hagyjuk.

Közben 3 nagy fej vöröshagymát megtisztítunk, és apró kockákra összevágunk. A bogrács aljára a kockázott hagymát szétterítjük, erre rátesszük a félbevágott fejeket, majd a hal többi részét, legfelülre a halfarkakat. A sorrend betartása nagyon fontos!

A bográcsban lévő alapanyagokra 3 kanál paradicsomlét locsolunk, hozzáadjuk a paradicsomokat, végül rámérünk 3,6 l vizet és magas tűzön forralni kezdjük. Amikor a habját elforrta, 3 púpos evőkanál törött házi paprikát, 1 kávéskanál kurkumát szórunk szét a forrásban lévő lébe, és ekkor tesszük bele a 3 db halászlékockát is. Forrástól számítva a bográcsot időnként pörgetve, zubogó forrásmód mellett 30-35 percig főzzük. Kóstoljuk, és tengeri sóval ízesítjük.

A félrerakott belsőséget (tej, ikra) a főzés befejezése előtt 5-7 perccel tesszük a forrásba lévő lébe, valamint ekkor adhatjuk hozzá ízlés szerint  a cseresznye paprikákat is.

A bográcsból a halszeleteket lapos szűrőkanállal tálra szedjük. A leszűrt hagymát a főtt hal mellé tesszük, de ízlés szerint akár a lébe is rakhatjuk.

Személyenként 10 dkg Ch csökkentett tésztát sós, olajos vízben ropogósra kifőzünk, erre szűrjük rá a levet.

És karácsonyozunk …

Jó étvágyat az egészséghez!

316. Zserbó

Bolyán Erika

316. ZserbHozzávalók: 225 gr jelölten gm. zab, 75 gr fehérjepor, 250 gr LM margarin - szobahőmérsékletű, 1 tojás, 10 gr DW1:4, 5 gr sütőpor / ez remélem elég lesz, mert a 12 gr nagyon sok volt/.

Ezt összegyúrni 30 perc pihi a hűtőbe.

A töltelék: 100 gr dió, 150 gr baracklekvár.

Csokimáz:  40 gr kakaópor, 20 gr Dw1:4, 25 gr víz, 60 gr cocomas.

A tésztát 3 részre osztom, két papír közt kinyújtom, (én 24x17,5 cm tepsibe sütöttem ) közé a töltelék
180-on légkeveréses sütőben 25-30 perc.
Langyosra hűteni, ekkor megy rá a máz, amit csak összemérek és megmelegítem.

10 adag

Jó étvágyat az egészséghez!

315. Paradicsomos töltött kel

Slimgastro

315. Paradicsomos tlttt kelHozzávalók:
4 db kelkáposzta levél, 20 dkg darált pulykahús (vegák kihagyják), 1 tojás, csipet só, feketebors, petrezselyem zöldje, 20 g Basmati rizs, 2 nagy paradicsom apróra darabolva.

A kelkáposzta levelet forró vízben pár percig főzőm, így puhul és könnyen hajtogatható lesz.
A darált húst összekeverem a fűszerekkel és a rizzsel. Beletöltöm a káposztalevelekbe. Kicsi jénaiba teszem, öntök alá 0,5 dl vizet, tetejére halmozom a paradicsomot, fedő alatt 30 percig sütöm.

Jó étvágyat az egészséghez!

314. Csirke flekken Cékla tzatzikivel

Slimgastro

Lassan itt a tél a sötétség már megérkezett, ideje céklázgatni, hogy a vasháztartásunkat feltöltsük egy kicsit.

Cékla tzatzikihez:

15 dkg cékla (egy kisebb db), 25 dkg kígyó uborka (fél rúd), 1 doboz Mizo laktózmentes natúr joghurt 150g-os, só, 2 gerezd fokhagyma, szárított kapor.

314. Csirke flekkenCsirke flekkenhez:
40 dkg csirkecomb (4 db felső), flekken hús por, sütőzacskó.


A céklát mosom, hámozom és nagy lyukú reszelőn nyersen lereszelem. 

Uborkát szintén ugyan így reszelem, de nem hámozom, csak mosom. Összekeverem a két zöldséget, sózom, ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom a joghurtot és sok szárított kaporlevelet, ha van fagyasztott vagy még friss kertben az is jó. Állni hagyom, amíg a hús sül.

A húsról leszedem a bőrt, bekenem a flekken fűszerrel teflon serpenyőben hirtelen sütöm mindkét oldalát, zacskóba teszem és saját levében, zsírjában megsütöm sütőben.
Adagonként 40g főtt basmati rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat az egészséghez!

Facebook
Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill
 
How to get bonus http://f.betroll.co.uk/ Betfair