Csökkenő kg-ok, cm-ek, növekvő izomtónus, szárnyaló önbizalom.
Nem ígéretek-TÉNYEK
Nem fiktív emberek-VALÓDIAK.

  • 4. Skype hivatkozás új
  • 3. E-Book hivatkozás új
  • 1. Online Program hivatkozás új
  • 2. Bajnok Edzések hivatkozás új
  • 5. Szakácskönyv hivatkozás új

Receptek

318. Mogyorókrémes túrógolyók

318. Mogyorkrmes trgolykUtasi Pétertől - 10 adag

„Megígértem, hát megcsináltam. A fotó nem profi, de az igazságot tükrözi, kettő ripsz-ropsz eltűnt. Csaló étkezésnek főként”

Hozzávalók 10 darabhoz: 200 g mogyorókrém (receptötlet lentebb), 250 g zsírszegény túró, vanília aroma/massza/rúd kikapargatott magja, édesítő (12 g DW negyedannyi ugyanannyi), fél tasak zselatinfix (10g), 125 g magas kakaótartalmú étcsokoládé.

Előkészítés: A házi készítésű mogyorókrémem elég kemény lett, nem annyira kenhető, amikor a hűtőből veszem ki, így kézzel gyúrtam 10 db golyócskát a krémből. Ha kenhetőbb, akkor töltsük habzsákba és nyomjunk 10 halmot egy sütőpapírra és tegyük a fagyasztóba a golyókat/halmokat negyed órára.

Elkészítés: A túrót törjük össze, keverjük bele a vaníliát és az édesítőt, majd a zselatinfixet. Ha összeállt, akkor ezt is tegyük a hűtőbe minimum 10 percre. Pihentetés után a túrós masszából vizes kézzel nagyobb diónyi halmokat kiveszünk, kilapítjuk, majd beletesszük a mogyorógolyókat/halmokat és gombóccá formázzuk őket. Majd megint visszatesszük a hűtőbe a golyókat.
A csokit felolvasztjuk (tipp: ha kevés kókuszzsírt adunk még hozzá, akkor jobban szétterül a csoki majd a golyó felszínén), majd egy villa segítségével megmártjuk a golyókat a csokiban. A felesleg lecsöpögtetése után sütőpapírral bélelt tálcára tesszük a golyókat és hűtőbe tesszük, amíg a csoki is megszilárdul.

Házi mogyorókrém:, 225 g törökmogyoró, 3 ek kókuszolaj, 1 csipet só, 1-2 ek DW negyedannyi, ugyanannyi édesítő, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 400 g jó minőségű étcsoki, 2 dl alacsony zsírtartalmú kókusztej, 50 g fehérjepor (ízesítetlen).


A törökmogyorót egy tepsiben pirítsd meg, majd egy konyharuha segítségével távolítsd el a külső száraz rétegét a mogyoróknak. Tedd a mogyorót egy aprítógépbe és daráld le a kívánt állagúra. Add hozzá a sót, olajat, édesítőt és a kakaóport, majd újra keverd össze az aprítóban.
Keverd simára a fehérjeport a kókusztejjel, majd kezd el hevíteni. Ha már csípős meleg, akkor kis adagokban öntsd rá a kockára tördeld csokira (ne ijeszd meg nagyon a csokit) és olvaszd fel az összes csokit így, majd a két masszát keverd össze és tedd egy üvegben a hűtőbe.

Jó étvágyat az egészséghez!

317. Bajai halászlénk

Ez a halászlé meleget ad a szívünkben. A nagybátyám, anyu, és a párom-mindenki más és más ízűre főzte. De nekünk mind másért és másért volt finom.

Hozzávalók: 3 kg ponty, 3 nagy fej hagyma, 3 evőkanál paradicsomlé, 3 evőkanál törött paprika, 3 db halászlékocka, 1 kávéskanál kurkuma, 4-5 db cseresznyepaprika, 2 paradicsom.

317. Bajai halszlnkA 3 kg pontyot megtisztítjuk, tisztítás után a kopoltyúlemezeket eltávolítjuk. A fejét úgy vágjuk le, hogy 1 ujjnyi gallért hagyunk rajta. Ezután a fejet hosszában kettévágjuk és eltávolítjuk belőle az örlőfogat („méregfogat„). A halat beirdaljuk (6-8 mm), majd kb. 2 ujjnyi szeletekre összevágjuk, és besózzuk. Ezt követően fontos, hogy 3-4 órát hűtőben állni hagyjuk.

Közben 3 nagy fej vöröshagymát megtisztítunk, és apró kockákra összevágunk. A bogrács aljára a kockázott hagymát szétterítjük, erre rátesszük a félbevágott fejeket, majd a hal többi részét, legfelülre a halfarkakat. A sorrend betartása nagyon fontos!

A bográcsban lévő alapanyagokra 3 kanál paradicsomlét locsolunk, hozzáadjuk a paradicsomokat, végül rámérünk 3,6 l vizet és magas tűzön forralni kezdjük. Amikor a habját elforrta, 3 púpos evőkanál törött házi paprikát, 1 kávéskanál kurkumát szórunk szét a forrásban lévő lébe, és ekkor tesszük bele a 3 db halászlékockát is. Forrástól számítva a bográcsot időnként pörgetve, zubogó forrásmód mellett 30-35 percig főzzük. Kóstoljuk, és tengeri sóval ízesítjük.

A félrerakott belsőséget (tej, ikra) a főzés befejezése előtt 5-7 perccel tesszük a forrásba lévő lébe, valamint ekkor adhatjuk hozzá ízlés szerint  a cseresznye paprikákat is.

A bográcsból a halszeleteket lapos szűrőkanállal tálra szedjük. A leszűrt hagymát a főtt hal mellé tesszük, de ízlés szerint akár a lébe is rakhatjuk.

Személyenként 10 dkg Ch csökkentett tésztát sós, olajos vízben ropogósra kifőzünk, erre szűrjük rá a levet.

És karácsonyozunk …

Jó étvágyat az egészséghez!

316. Zserbó

Bolyán Erika

316. ZserbHozzávalók: 225 gr jelölten gm. zab, 75 gr fehérjepor, 250 gr LM margarin - szobahőmérsékletű, 1 tojás, 10 gr DW1:4, 5 gr sütőpor / ez remélem elég lesz, mert a 12 gr nagyon sok volt/.

Ezt összegyúrni 30 perc pihi a hűtőbe.

A töltelék: 100 gr dió, 150 gr baracklekvár.

Csokimáz:  40 gr kakaópor, 20 gr Dw1:4, 25 gr víz, 60 gr cocomas.

A tésztát 3 részre osztom, két papír közt kinyújtom, (én 24x17,5 cm tepsibe sütöttem ) közé a töltelék
180-on légkeveréses sütőben 25-30 perc.
Langyosra hűteni, ekkor megy rá a máz, amit csak összemérek és megmelegítem.

10 adag

Jó étvágyat az egészséghez!

315. Paradicsomos töltött kel

Slimgastro

315. Paradicsomos tlttt kelHozzávalók:
4 db kelkáposzta levél, 20 dkg darált pulykahús (vegák kihagyják), 1 tojás, csipet só, feketebors, petrezselyem zöldje, 20 g Basmati rizs, 2 nagy paradicsom apróra darabolva.

A kelkáposzta levelet forró vízben pár percig főzőm, így puhul és könnyen hajtogatható lesz.
A darált húst összekeverem a fűszerekkel és a rizzsel. Beletöltöm a káposztalevelekbe. Kicsi jénaiba teszem, öntök alá 0,5 dl vizet, tetejére halmozom a paradicsomot, fedő alatt 30 percig sütöm.

Jó étvágyat az egészséghez!

Facebook
Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill
 
How to get bonus http://f.betroll.co.uk/ Betfair