302. Marcipános keksz vaníliás fehérjeporral és levendulavirággal ízesítve
Szalai Éva - Rózsahegyi Zsuzsa receptje alapján
Hozzávalók: 15 dkg jelölten gm. zabliszt, 5 dkg Peak Whey marcipános fehérjepor (vagy zabliszt, zabpehelyliszt), 1 tojás. 7 dkg erithrithol (vagy amilyen édesítőt szeretsz), 8 dkg kókuszzsír, lehet beletenni mandula aromát, de szerintem felesleges, mert a fehérjeporból nagyon jól jön az íz. (egy kis vanília aroma viszont nem árt neki), kb. 5 evőkanál víz, 1 kk. sütőpor.
Összekeverek mindent egy tálban a víz kivételével, azt csak kanalanként adagolom hozzá, addig, amíg a tészta felveszi a vizet. a szárított virágszirmot beleszórom, egy nyújtható tésztát kell kapni.
Sütőpapíron kisodrom es kekszeket szaggatok belőle. Kb. 13-15 perc alatt 180 fokon.
Szálkásításkor teljes mennyiség negyede.
IR és izomépítés esetén mellé 80 g alma, vagy eper, dinnye, szeder.
Csak egy trükk (és tipp). Én a sodródeszkára mindig rakok egy sütőpapírt és úgy sodrom ki a tésztát. A 100%-ban zabos tésztáknál ez igazából nem szükséges, a fehérjeporos tésztáknál viszont jól jöhet, egyik - másik hajlamos kicsit tapadni-ragadni. Ezt a problémát a sütőpapír tokéletesen kezeli.
Jó étvágyat az egészséghez!