Miteszünkma
Hozzávalók:
Tészta: 200 g zabpehelyliszt, 200 g DW -50 ch-csökkentő liszt, 100 g tönkölyliszt, 25 g élesztő, 1 dl tej , 7 g édesítő, 1 db tojás +1 db a lekenéshez , 1 MK só, 50 g olvasztott vaj , 130 ml joghurt.
Töltelék: 250 g darált dió, 50 g édesítő, 1-1 MK vanília- és rumaroma, egy citrom reszelt héja, kb. 1 dl víz.
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben. (Nem, nem kell bele cukor!) A liszteket összekeverem, hozzáadom a élesztős tejet, és a többi hozzávalót. Megdagasztom, és meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztem. (Én végül beraktam az 50 fokos sütőbe, mert nem győztem várni!)
Közben elkészítem a tölteléket: a diót, édesítőt, citromhéjat, aromákat összekeverem és vizet adok hozzá, annyit, hogy sűrű massza legyen. Ha a tészta megkelt, 3 - felé vágom, cipót formázok, mindegyiket kinyújtom és cikkekre vágom. Megkenem kevés olvasztott vajjal, és teszek a szélesebbik végébe a diótöltelékből. Innen tekerem fel kifli formára. Lekenem őket felvert tojással. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Nem kalóriaszegény kifli, de azért néha fogyasztható. Elég nagy darabok, szóval egy darab is elég belőle! :)
Jó étvágyat az egészséghez!