314. Csirke flekken Cékla tzatzikivel

Slimgastro

Lassan itt a tél a sötétség már megérkezett, ideje céklázgatni, hogy a vasháztartásunkat feltöltsük egy kicsit.

Cékla tzatzikihez:

15 dkg cékla (egy kisebb db), 25 dkg kígyó uborka (fél rúd), 1 doboz Mizo laktózmentes natúr joghurt 150g-os, só, 2 gerezd fokhagyma, szárított kapor.

314. Csirke flekkenCsirke flekkenhez:
40 dkg csirkecomb (4 db felső), flekken hús por, sütőzacskó.


A céklát mosom, hámozom és nagy lyukú reszelőn nyersen lereszelem. 

Uborkát szintén ugyan így reszelem, de nem hámozom, csak mosom. Összekeverem a két zöldséget, sózom, ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom a joghurtot és sok szárított kaporlevelet, ha van fagyasztott vagy még friss kertben az is jó. Állni hagyom, amíg a hús sül.

A húsról leszedem a bőrt, bekenem a flekken fűszerrel teflon serpenyőben hirtelen sütöm mindkét oldalát, zacskóba teszem és saját levében, zsírjában megsütöm sütőben.
Adagonként 40g főtt basmati rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat az egészséghez!