a.) Meggyes kókuszos zabkása – Dobos Tímea Ildikótól
Hozzávalók: 60 g jelölten gm.zab , 33 g kókuszreszelék, víz, édesítő, meggy.
Vízben főzz meg zabpelyhet vagy zabkorpát, és ízesítsd.
Meghintettem egy kis kókuszreszelékkel, isteni finom volt.
b.) Sós gombás zabkásám
Hozzávalók: fél hagyma, marék gomba, kókuszsír, só, bors, minimális parmezán.
Fogj egy fél hagymát apróra vágva, egy marék gombát szeletelj fel, kevés kókuszzsíron párold meg mindkettőt. Közben egy kis lábasban lassú tűzön főzz össze 60g aprószemű zabot 2 dl vízzel. Ha megfőtt, tedd hozzá a hagymás gombához, ízlés szerint sózd és borsozd. Végül reszelj bele kevés parmezánt és még egyszer keverd át.
c.) Diós kakaós, ahogy én készítem
Hozzávalók: 60 g jelölten gm.zab, 1 /2 ek. natúr kakaópor, víz, édesítő, dió a díszítésre.
d.) Almás-fahéjas zabkásám
Hozzávalók: 50 g jelölten gm.zab , ízlés szerint fahéj, 1/4 alma összekockázva, víz, édesítő.
e.) Túrós-meggyes zabkása – a lányaim kedvence
Hozzávalók: 50 g jelölten gm.zab, 1 /2 ek. natúr kakaópor, víz, édesítő, 50 g túró, meggy 50 g, dió a díszítésre.
Szokott módon megfőzzük a zabkását, majd összekeverjük a túróval, és meggyel, dióval díszítjük.
f.) Mákos zabkása Tőlem
Hozzávalók: 50 g jelölten gm.zab, 1 /2 ek. natúr kakaópor, víz, édesítő, 50 g túró, fél alma összekockázva, dió a díszítésre.
Szokott módon megfőzzük a zabkását, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
g.) Sósan elkészített zabkása zöldségekkel ahogy én szeretem
Hozzávalók: fél hagyma, marék 5 g ch alatti zöldségek /paradicsom, paprika, gomba/, kókuszsír, só, bors, minimális parmezán.
Fogj egy fél hagymát apróra vágva, egy marék zöldséget szeletelj fel, kevés kókuszzsíron párold meg mindkettőt. Közben egy kis lábasban lassú tűzön főzz össze 60g aprószemű zabot 2 dl vízzel. Ha megfőtt, tedd hozzá a hagymás gombához, ízlés szerint sózd és borsozd. Végül reszelj bele kevés parmezánt és még egyszer keverd át.
Jó étvágyat az egészséghez!