342. Édesburgonya brownie

Vassné Szabó Dóra

342. desburgonya brownieHozzávalók: 2 közepes szem édesburgonya, 3 tojás, ¼ csésze kókuszzsír, vanília kivonat (vagy aroma), 1/4 - 1/2 csésze nyírfacukor (xilit) – vagy mézből 1/4 csészényi, 3 evőkanál zabliszt, 2 ek kakaópor, fél csészényi darabokra tört csoki (nálam 70%-os), fél tk sütőpor, fél tk fahéj, csipet só.

Első lépésként meg kell sütni az édesburgonyát, szurkáld meg villával, majd forró, kb. 200 fokos sütőben 30 perc alatt süsd puhára (érdemes megforgatni legalább egyszer). Hagyd hűlni, majd nyomd ki a pépes édesburgonyát a héjából.

Készítsd elő a száraz hozzávalókat, mérd ki a lisztet, add hozzá a kakaóport, a darabos csokit, a sütőport, a fahéjat, és a csipet sót. Keverd őket össze.

Készítsd elő a nedves hozzávalókat. A 3 tojást a nyírfacukorral (mézzel) verd fel, add hozzá a kókuszzsírt, a vaníliát, végül keverd bele a már kihűlt/langyos édesburgonyát, és az egészet addig keverd, amíg homogén masszává nem válik (néhány mozdulat az egész).

A száraz keveréket add hozzá a nedves részhez, és alaposan keverd őket össze, majd a masszát öntsd egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Sütőben, kb 180 fokon, 30 perc alatt sül készre, tűpróbával ellenőrizd.

4 adag. Szálkásításkor 2, IR, izomépítés és szintentartáskor 4 kocka.

Jó étvágyat az egészséghez!